Birsalmasajtos - marcipános bonbon

Két hete készítettem birsalmát, igaz már akkor is jó magas ára volt a birsalmának. Aztán lassan elkezdett "párologni", gondoltam veszek még birsalmát, hogy kitartson karácsonyig. Kértem a zöldségesemet, hogy ugyan hozzon már nekem pár kilót, aki megkérdezte, hogy a 950 Ft-os árat nem tarom-e soknak kilójáért...de...soknak tartom...sőt disznóságnak. Így aztán nem lesz karácsonykor birsalmasajt, mert a mostanit felhasználtam ennek a csodás bonbonnak a készítéséhez, amit nem bántam meg.

Az ötletet Citromhabnál láttam, az eredeti recept megtalálható itt. Köszi a receptet itt is. Én nem magam készítettem a marcipánt, még nyáron hoztam Ausztriából, ezzel dolgoztam. Citromhab dekor cukor ceruzával készített rá mintát, ami nagyon tetszett és mivel volt itthon, valamikor vásároltam, de még nem próbáltam ki, gondoltam itt az ideje ennek is. Meg is küzdöttem vele, kicsit ügyetlenül ment, hiába tettem meleg vízbe, nehezen tudtam vele dolgozni. Hol vastag lett, hol állandóan kihagyott a ceruza. A bonbon nagyon finom lett, érdemes kipróbálni. A birsalma recept itt található.

 

Birsalma sajtos - marcipános bonbon

 

Hozzávalók:

kb. 25 dkg marcipánmassza,

25 dkg birsalma sajt,

20 dkg étcsokoládé (75 %-t használtam),

1 dkg vaj,

dekor cukor ceruza.

 

Elkészítés: a csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztottam, majd hagytam kicsit hűlni. A marcipánmasszát kb 15x15 cm-es kockára nyújtottam, majd befedtem a birsalma sajttal. Kisebb kockára vágtam és a felolvasztott csokoládéba mártottam.

Rácsra tettem és amikor a csoki megkötött, akkor a dekor ceruzával masnikat rajzoltam rá. Csokikapszliba tettem és fémdobozba rakva várja a karácsony estét.