Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Csokoládés keksz vörösboros szilvalekvárral

Csokoládés keksz vörösboros szilvalekvárral

A VKF! 60. fordulójának én vagyok a házigazdája és az ötletes kekszek volt a téma karácsonyra hangolva.
A kiírás itt található.
Annyi ötlet keringett a fejemben, aztán valahogy semmi nem úgy jött össze. Azért remélem egyszer sikerül őket kivitelezni. Egy nemrég készítette, de még nem postolt keksszel szeretnék részt venni a játékban.

Csokoládés keksz vörösboros szilvalekvárral - VKF! 60. fordulójára.

Hozzávalók:

a kekszhez:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg cukor

1 csg vaníliás cukor
a csokoládélapocskákhoz:

20 dkg jó minőségű csokoládé (70% Ecuador)

2 gr porított kakaóvaj.
2 evőkanál vörösboros szilvalekvár.

Elkészítés:először a tészta hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba téve legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk és a formához kapott kiszúróval a tésztákat megformázzuk. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 15 perc alatt készre sütjük., hagyjuk kihűlni. Ezután elkészítjük a csokilapokat, amelyhez temperáljuk a csokoládét, ami azért fontos, hogy szép fényes és roppanós legyen a csokoládé. Gyöngyöző vízgőz fölött egy kis fém edényben felolvasztjuk a csokoládét, vigyázva, hogy kb. 40-45 fok fölé ne menjen a hőmérséklete. Levesszük a tűzről és állandó keverés mellett hagyjuk hűlni 35 fokra. Ekkor hozzákeverjük a porított kakaóvajat (10 dkg csokoládéra vetítve 1 g-ot kell számolni), majd tovább keverjük, amíg el nem éri a 31-32 fokot. A forma mélyedéseit teljesen teleöntjük csokoládéval, a felesleget habkártyával lehúzzuk.Hűtőbe tesszük legalább egy óra hosszára, majd óvatosan kinyomjuk a formából.
A kihűlt kekszekre egy kis lekvárt teszünk, arra a csokoládé lapocskákat.