Home

Elkészítés:először a tészta hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba téve legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk és a formához kapott kiszúróval a tésztákat megformázzuk. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 15 perc alatt készre sütjük., hagyjuk kihűlni. Ezután elkészítjük a csokilapokat, amelyhez temperáljuk a csokoládét, ami azért fontos, hogy szép fényes és roppanós legyen a csokoládé. Gyöngyöző vízgőz fölött egy kis fém edényben felolvasztjuk a csokoládét, vigyázva, hogy kb. 40-45 fok fölé ne menjen a hőmérséklete. Levesszük a tűzről és állandó keverés mellett hagyjuk hűlni 35 fokra. Ekkor hozzákeverjük a porított kakaóvajat (10 dkg csokoládéra vetítve 1 g-ot kell számolni), majd tovább keverjük, amíg el nem éri a 31-32 fokot. A forma mélyedéseit teljesen teleöntjük csokoládéval, a felesleget habkártyával lehúzzuk.Hűtőbe tesszük legalább egy óra hosszára, majd óvatosan kinyomjuk a formából.
A kihűlt kekszekre egy kis lekvárt teszünk, arra a csokoládé lapocskákat.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok