Home

30 dkg mogyorónugát (nem nutella)
0,5 dl tejszín
5 dkg kakaóbabtöret
5 dkg cukor

Elkészítés: először  a kakaóbabtöret grillázst készítem el. Egy kis serpenyőben világos színűre karamellizálom a cukrot, majd hozzáadom a kakaóbabtöretet, jól elkeverem, hogy a karamell jól bevonja. Sütőpapírra öntöm és kissé szétterítem, hagyom teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, kisebb darabokra töröm, gyorsvágóba teszem és durvára darálom. A nagyobb darabokat félreteszem, mert ezt szórom majd a tetejére dísznek.
A tejszínt gyöngyözésig melegítem, majd hozzáteszem a felkockázott nugátot és addig keverem, amíg szép sima krémet nem kapok. A durvára darált grillázst hozzákeverem a krémhez. A krémes keretet egy tálcára helyezem, sütőpapírt teszek alá és a nugátkrémet belesimítom. Hűtőbe teszem legalább 2-3 órára. Én egy egész éjszaka hagytam ott. Kivéve a hűtőből, a krémes keretben 5x5 db-ra szeletelem, majd. leveszem a keretet és egyesével csokoládéba mártom.
Ehhez temperálom a csokoládét, egy kis lábosban gőz fölött felolvasztatjuk a külső csokoládé burokhoz a csokoládét, kb. 40-45 foknál nem melegebbre, gyakori keverés mellett hagyjuk hűlni kb. 34-35 fokra. Ekkor hozzákeverjük a porított kakaóvajat, jól elkeverjük, majd hagyjuk még tovább hűlni kb. 31-32 fokra. Ebbe a csokoládéba mártjuk bele a felvágott kockákat egy villa segítségével, majd sütőfóliára tesszük és a durvára vágott grillázzsal szórjuk meg.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok