Őszibarackos jégkrém csoki burokban

Olaszországban járva, anyukám vette ezt a mini jégkrém formát, amit hazaérve azonnal fel is avattam.
Nem komplikáltam túl a dolgot, egy kis őszibarack, egy kis méz, egy kis mascarponé és kész is volt az alap. Szépen kifagyott a mélyhűtőben, aztán lehetett csokizni.
A csokizást sem komplikáltam, vagyis nem temperáltam, hiszem szinte azonnal megettük. Nem rontotta el a jégkrémet, nagyon finom volt:-))


Őszibarackos jégkrém (4 db mini jégkrémformához)
Hozzávalók:
2 őszibarack
2 kiskanál méz
1 csipetnyi fahéj
3 evőkanál mascarpone

a csokiburokhoz:
10 dkg jó minőségű étcsokoládé(81 %-os)
mogyoró krokant

Elkészítés:  az őszibarackokat meghámoztam, majd felszeleteltem és mixerrel pürésítettem. Hozzátettem a fahéjat, a mézet és a mascarponét. Szép simára kevertem habverővel. A szilikon mini jégkrémformát megtöltöttem vele és betettem a mélyhűtőbe.
A csokoládét a csokiolvasztó kicsi gépemben megolvasztottam, épp csak annyira, hogy folyós legyen (ez kb. 30-32 fok körül volt) (gőz fölött is el lehet készíteni). Egy kanál segítségével a  csokival bevontam a formát és sütőpapírra téve hagytam megdermedni. Mielőtt megdermedt volna, megszórtam egy kis mogyoró krokanttal.