Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Az ország tortája bonbon -Szilva bonbon

Az ország tortája bonbon -Szilva bonbon

Most idegen tollakkal fogok ékeskedni, bár ezt nem illik, de engedélyt kaptam rá. Ennek a bonbonnak a gondolata Sabrina fejéből pattant ki szinte álmában. A bonbon ihletője az ország tortája volt. Sabrina is bonbonokat készít és elkértem tőle a receptet, mert annyira megfogott az ízvilága.

Már napok óta be volt áztatva hozzá az aszalt szilva rumba, de valahogy mindig párolgott belőle, aztán jól eldugtam, hogy maradjon a bonbonhoz is.

Így sikerült is elkészíteni ezt a csodálatos bonbont, amiben csak úgy tobzódnak az ízek. Szerintem az egyik legjobb bonbon, amit eddig készítettem. Köszönöm itt is a receptet Sabrinának. Ebből 25 db bonbon készült. (Ma sajnos nem voltak jók a fényviszonyok, nem is lett olyan jó a kép)

 

Szilva bonbon

Hozzávalók:

felső és alsó réteg:

15 dkg marcipán

2. réteg:

3 evőkanál szilvalekvár,

3. réteg:

15 dkg aszalt szilva,

1 dl rum,

4. réteg:

15 dkg fehér csokoládé,

0,5 dl tejszín,

1 teáskanál fahéj,

a külső csokiburokhoz:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé (85 %-os).

Elkészítés: az aszalt szilvát legalább két nappal előbb be kell áztatni és a készítés napján kivenni a rumból, már ha magába nem szívta mindet. Aprítókéses darálóba tettem, hogy egyneműbb legyen.

A fehér csokis, fahájas krémmel kezdtem. A tejszínt egy percig forraltam, majd beletördeltem a fehér csokoládét és addig kevertem, amíg a csoki el nem olvadt. Hozzátettem a fahéjat és jól elkevertem, hagytam kihűlni.

Az aló és felső réteghez kinyújtottam a marcipánt (15x15-ös). Egy kis tálat kibéleltem sütőpapírral és az egyik réteg marcipánt az aljába tettem. Erre jött a szilvalekvár. Ha valaki szeretné vastagabban, akkor többet is tehet bele.

A következőréteg a fahéjas, fehércsoki krém, amit a szilvalekvár tetejére öntöttem. Kb. 10 percre hűtőbe tettem.

Erre jött a rumba áztatott aszalt szilva réteg, szépen elkenve. Végül a másik kinyújtott marcipán lappal befedtem és addig a hűtőben pihent, amíg temperáltam a csokoládét.

A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és hozzátördeltem a maradék csokit. Addig kevertem, amíg elolvadt, ekkor a hőmérséklete kb. 28 fokos. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.  Ezután újramelegítettem kb. 33 fokra. Ebbe mártottam bele a kockára vágott bonbonokat., amiket egy genotherm fóliára tettem.  A mártóvillát a csokiréteg tetején keresztben egyszer végighúztam, így lett ilyen csíkos.