Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Süti nyalóka

Süti nyalóka

Nagyon régen hoztam valami újat a blogba. Eddig időm nem volt, most meg már nagyon meleg van a csokizáshoz.
Ebben a melegben szívesebben eszünk egy fagyit, mint más édességet.
Ez a gyerekzsúrokra készült finomság a Kifőztük májusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innét!
Ez a fajta édesség már nálunk is egyre jobban terjed. Gyerekzsúrokhoz ideális, előre el lehet készíteni és a gyerekek nem maszatolják össze a kezüket, amikor eszik.

Süti nyalóka
Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg darált háztartási keksz
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál feketekávé

a külső burokhoz:

10 dkg fehér csokoládé
10 dkg étcsokoládé (legalább 55 %-os)
1-1 kiskanál vaj
díszítésként:
csoki dara, színes cukorgyöngyök, cukor szívecskék, színes csokoládéval bevont csoki golyók.
Szükséges még:
műanyag vagy fapálcika.


Elkészítés: a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kakaóport és jól elkeverjük. Ekkor keverjük hozzá a darált kekszet. Szép egynemű tésztát kell kapnunk. Golyókat formázunk belőle és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Közben vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér és az étcsokoládét., külön-külön. Mindegyikbe egy-egy kiskanál vajat keverünk bele.
A pálcikákat egy kis csokival körbekenjük, ahol majd a a süti vége lesz, ez azért kell, hogy ne csússzon le a süti a pálcikáról. A hűtőből kivesszük a keksz golyókat, mindegyikbe egy-egy pálcikát szúrunk, de vigyázzunk, hogy ne szúrjuk át.
A pálcikán lévő kekszgolyókat belemártjuk az olvasztott csokoládéba, és rögtön megszórjuk különböző színes cukrokkal, gabonagolyókkal, csoki darával, vagy cukor szívekkel.
Egy 20x30 cm-es 5 cm vastag hungarocell darabkába szúrjuk addig, amíg meg nem szárad. Egy szép színes bögrébe téve tehetjük fel az ünnepi asztalra, a gyerekek legnagyobb örömére.