Home

a külső burokhoz:

10 dkg fehér csokoládé
10 dkg étcsokoládé (legalább 55 %-os)
1-1 kiskanál vaj
díszítésként:
csoki dara, színes cukorgyöngyök, cukor szívecskék, színes csokoládéval bevont csoki golyók.
Szükséges még:
műanyag vagy fapálcika.


Elkészítés: a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kakaóport és jól elkeverjük. Ekkor keverjük hozzá a darált kekszet. Szép egynemű tésztát kell kapnunk. Golyókat formázunk belőle és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Közben vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér és az étcsokoládét., külön-külön. Mindegyikbe egy-egy kiskanál vajat keverünk bele.
A pálcikákat egy kis csokival körbekenjük, ahol majd a a süti vége lesz, ez azért kell, hogy ne csússzon le a süti a pálcikáról. A hűtőből kivesszük a keksz golyókat, mindegyikbe egy-egy pálcikát szúrunk, de vigyázzunk, hogy ne szúrjuk át.
A pálcikán lévő kekszgolyókat belemártjuk az olvasztott csokoládéba, és rögtön megszórjuk különböző színes cukrokkal, gabonagolyókkal, csoki darával, vagy cukor szívekkel.
Egy 20x30 cm-es 5 cm vastag hungarocell darabkába szúrjuk addig, amíg meg nem szárad. Egy szép színes bögrébe téve tehetjük fel az ünnepi asztalra, a gyerekek legnagyobb örömére.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok