Home


a fehér csokoládé krémhez (ganache):
10 dkg  fehér csokoládé,
0,3 dl tejszín,
1 evőkanál mogyoró krokant,

a nugát krémhez (ganache):
10 dkg  mogyorónugát
5 dkg étcsokoládé (55 %-os)
0,3 dl tejszín,
2 evőkanál mogyoró likőr,

díszítéshez: kókusz chips darabok.
 
Elkészítés:
a krémekkel kezdem. A nugátkrémhez egy percig melegítem a tejszínt, majd beletettem a mogyorónugátot és az étcsokoládét, majd addig keverem, amíg  fel nem olvad. A végén hozzákeverem a mogyorólikőrt is.. Hagyom hűlni kicsit, majd a 14x14 cm-es krémes keretbe öntöm, amit előtte egy folpackkal bélelt dobozba teszek. Beteszem a hűtőbe.
Amíg hűl elkészítem a másik krémet. A tejszínt itt is egy percig melegítem, majd beletördelem a fehér csokoládét, addig keverem, amíg el nem olvad a csokoládé, hagyom kicsit hűlni., beleteszem a mogyoró krokantot is.
Kiveszem az előző krémet a  hűtőből és a fehér csokoládés krémet ráöntöm. Ismét hűtőbe teszem. Hagyom teljesen megdermedni.
Kiveszem a hűtőből és 5x5, vagyis 25 kockára vágom fel egy éles késsel.
Közben temperálom a csokoládét. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40-45 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és gyakori keverés mellett hagytam hűlni kb.  33-34 fokra. Ekkor hozzákevertem a porított kakaóvajat (10 dkg csokoládéra vetítve 1 gr-ot kell számolni), majd hagytam még tovább hűlni kb. 30-31 fokra. Ebbe a csokoládéba mártottam bele a felvágott kockákat.
Tetejére kókusz chips darabkákat tettem, amíg meg nem dermedt rajta a csokoládé. Lehet mással is díszíteni

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok