Home

Roppanós epres bonbon

Hozzávalók:

a külső csokoládé burokhoz:
25 dkg jó minőségű étcsokoládé (81 %-os)
2,5 gr porított kakaóvaj
a fehér csokoládé krémhez (ganache):

15 dkg roppanós eperdarabos fehér csokoládé,
0,3 dl tejszín,

a csokoládé krémhez (ganache):
15 dkg jó minőségű étcsokoládé (55 %-os),
0,3 dl tejszín,
2 evőkanál eperpálinka,
a díszítéshez: csokoládé transzfer fólia.

Elkészítés: elkészítem a krémeket. A csokoládé krémhez egy percig melegítem a tejszínt, majd beletördelem a csokoládét és addig keverem, amíg  fel nem olvad. A végén hozzákeverem az eperpálinkát. Hagyom hűlni kicsit, majd a 14x14 cm-es krémes keretbe öntöm, amit előtte egy folpackkal bélelt dobozba teszek. Beteszem a hűtőbe.
Amíg hűl, elkészítem a másik krémet. A tejszínt itt is egy percig melegítem, majd beletördelem a fehér csokoládét, addig keverem, amíg el nem olvad a csokoládé, hagyom kicsit hűlni.
Kiveszem az előző krémet a hűtőből és a fehér csokoládés krémet ráöntöm. Ismét hűtőbe teszem. Hagyom teljesen megdermedni.
Kiveszem a hűtőből és 5x5, vagyis 25 kockára vágom fel egy éles késsel.
Közben temperálom a csokoládét. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40-45 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és gyakori keverés mellett hagytam hűlni kb.  33-34 fokra. Ekkor hozzákevertem a porított kakaóvajat (10 dkg csokoládéra vetítve 1 gr-ot kell számolni), majd hagytam még tovább hűlni kb. 30-31 fokra. Ebbe a csokoládéba mártottam bele a felvágott kockákat. A transzfer fóliát a csoki kockáknál picit nagyobbra vágtam, a még meg nem dermedt csokira tettem és a mártó villával kicsit elsimogattam, hogy ne maradjon alatta levegő buborék, mert akkor a minta nem megy át a bonbonra. Amikor teljesen megdermedt a csokoládé akkor szabad a fóliát lehúzni róla óvatosan.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok