Aszalt sárgabarackos-marcipános szaloncukor
- Részletek
- Kategória: Bonbonok
- Közzétéve: 2010. december 22. szerda, 20:32
Nem tudom, hogy ezt lehet-e szaloncukornak nevezni, de én kineveztem. Kis előkészületet igényel, de utána már gyorsan elkészíthető. Jó szolgálatot tett a saját barack pálinka. Sajnos szebb papírt nem kaptam, de színvilágában illik a mostani karácsonyi barna, terrakotta színeimhez.
Aszalt sárgabarackos-marcipános szaloncukor
Hozzávalók:
1 csg aszalt sárgabarack (20 dkg),
35 dkg marcipán,
1 dl barackpálinka,
20 dkg jó minőségű étcsokoládé,
tetejére kókuszreszelék.
Elkészítés: az aszalt sárgabarackot nyakon öntjük a pálinkával és egy napig hagyjuk benne ázni. Időnként keverünk rajta egyet. Másnap kivesszük a pálinkából, már ami marad, mert szépen beissza. Hosszában ketté vágjuk és egy marcipánnal burkoljuk., úgy hogy mindenhol elfedje. Szaloncukor formára igazítjuk.
Egy fél óráig hagytam kicsit szikkadni. Az étcsokoládé felét a felolvasztó edényben 40 fokra melegítettem, majd hozzátettem a csoki második felét és hagytam teljesen felolvadni.
Amikor lehűlt, akkor ismét felmelegítettem és ebbe mártogattam a marcipános darabokat. Rácsra téve hagytam megdermedni, tetejét megszórtam kókuszreszelékkel, jelképezve a has tájat :-)
Amikor teljesen megdermedt, akkor egyesével papírba csavartam.