Home

Aszalt sárgabarackos-marcipános szaloncukor

 

Hozzávalók:

 

1 csg aszalt sárgabarack (20 dkg),

35 dkg marcipán,

1 dl barackpálinka,

20 dkg jó minőségű étcsokoládé,

tetejére kókuszreszelék.

 

Elkészítés: az aszalt sárgabarackot nyakon öntjük a pálinkával és egy napig hagyjuk benne ázni. Időnként keverünk rajta egyet. Másnap kivesszük a pálinkából, már ami marad, mert szépen beissza. Hosszában ketté vágjuk és egy marcipánnal burkoljuk., úgy hogy mindenhol elfedje. Szaloncukor formára igazítjuk.

Egy fél óráig hagytam kicsit szikkadni. Az étcsokoládé felét a felolvasztó edényben 40 fokra melegítettem, majd hozzátettem a csoki második felét és hagytam teljesen felolvadni.

Amikor lehűlt, akkor ismét felmelegítettem és ebbe mártogattam a marcipános darabokat. Rácsra téve hagytam megdermedni, tetejét megszórtam kókuszreszelékkel, jelképezve a has tájat :-)

Amikor teljesen megdermedt, akkor egyesével papírba csavartam.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok