Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Bonbonok

Narancsos-forraltboros bonbon

A tegnap esti forraltbor készítés közben jött az ötlet, hogy ebből is lehetne valamilyen finom bonbont készíteni, meg ugye ki kellene próbálni az új formámat is.
A forralt bort én úgy készítem, hogy teszek bele sok fahéjat, szegfűszeget, kandírozott narancs és citromhéjat, cukrot. Ezeket egy-két óráig áztatom a borban, majd utána főzöm fel. Mit mondjak, nagyon itatja magát. smiley

Bővebben...

Konyakos-marcipános bonbon

Most már elárulom, hogy mire készültem. Mivel Kricky blogján én voltam a 100. követő, ezért meghívott az első blogszülinapjára, ahová sok gaszrtoblogger eljött. Jó volt találkozni olyanokkal, akiknek a blogját olvasom. Sok finomságot is vittünk a találkozóra, én bonbonokat gyártottam. Az alábbi bonbon is erre az alkalomra készült. Sokan megdicsérték. smiley

Az ötletet a Nagy csokoládékönyvből merítettem.

Bővebben...

Diós, marcipános, rumos szívecskék csokoládéburokban

Napok óta készültem valamire, de csak elméletben. Recepteket kerestem, terveztem, kalkuláltam. Olyanok jöhettek szóba, amiből gyorsan, sokat lehet készíteni. Az még titok, hogy mire készülök, de hamarosan kiderül.

Bővebben...

Konyakos meggy sokadszorra és utoljára

Kutya és konyhánál és még másnál is olvastam, hogy igenis vállaljuk fel, ha valami nem sikerül, vagy nem úgy sikerül, ahogy azt szeretnénk. Tegye szívére a kezét mindenki és vallja be, nála is előfordul. Aztán van, amit menet közben lehet korrigálni, van, amit nem.

Több éve készítek bonbonokat, pralinékat, de eddig csak ez az egy fogott ki rajtam. Sok idevonatkozó oldalt elolvastam a neten és úgy gondoltam ezt is meg fogom tudni csinálni. Nos most lett egy biztató eredmény, de még most sem olyan, amilyet én szeretnék. A konyakos meggyet úgy döntöttem valóban készen fogom legközelebb is megvenni, nagyon sok időt pepecseltem vele, és ennyit nem ér az egész.

Bővebben...

Narancsos-csokoládés mousse

Az előző mousse-ban nem volt nyers tojás, ezért is tetszett meg a recept. Aztán,a mikor megláttam Fűszerháznál ezt a receptet és el is olvastam, akkor kipróbálásra ítéltem. Szeretem a páromat meglepni, kényeztetni valamivel, ha már olyan édes szájú. smiley
Meglátni és eldönteni, hogy elkészítem egy pillanat műve volt, meg aztán minden volt itthon hozzá. Nosza munkára fel.

Bővebben...

Kávés-narancsos-marcipános kocka

Olvastam Dolce Vita felhívását a blogszülinapjával kapcsolatban, így persze én sem szeretnék kimaradni a játékból, mert ugye játszani nagyon jó.

Főleg egy olyan szuper gépért, mint, a nyertesnek dukál. Ugyan kávét nem ihatok, de a kávés ízt imádom, na meg a családom azért iszik kávét. Ebből a gépből pedig csodás kávé csordogál kifelé. 

Bővebben...

Duplán csokis nugátos bonbon

Majdnem elfelejtettem ezt a bonbont, még karácsonykor készült az új formámban Jóval karácsony előtt volt szerencsém vásárolni egy cukrász nagykerben, ott vettem a csokilencsét, ami nagyon finom, sütikbe is ezt használom. Gondoltam az egyik bonbonomat félturbózóm vele. Nagyon finom volt a krémben ráharapni még egy kis roppanós csokira. Így lett duplán csokis a bonbon:-))

Bővebben...

Gyors csokoládámousse tojás nélkül

Mostantól módosítom a blogom címét Bonbon és csokoládé mániára :-)))

Azt hiszem a következő recept is ide illik, mert annyira csokis és annyira jó:-)
Igen, csoki...csoki...csoki minden mennyiségben...amikor Sajtkukacnál megláttam ezt a receptet, tudtam, hogy ki fogom próbálni, főleg, amikor a hozzávalókat is elolvastam. Én ugyanis nem használok  tojást  a sütés nélküli édességekbe. Ez pedig csokoládékrém a javából, tojás nélkül. 

Bővebben...

Kávés-narancsos bonbon

Minden nap képes lennék csokit gyártani, de ennyi csokit nem lehet enni, mert ugye az hizlal. smileysmiley

Ezután is fogok készíteni, de csak egy-egy fajtából pár darabot, amikor rám tőr a csoki ehetnék. smiley

Szeretem a kávéízű csokit, a narancsos csokoládét, ezt most ötvöztem, nagyon finom lett. Mondjuk nem tudtam szépen elvágni, de nem szépségversenyre készült. smiley

Bővebben...

Csokival töltött marcipánburgonya

Pont akkor láttam Dr. Pepper felhívását a Magazine Monday és Könyves Kedd-ről, amikor valamit nagyon kerestem a sok gasztro újságom között. Rögtön el is merültem a sok receptben. Be kell vallanom sok újságot veszek, aztán valahogy mindig a polcon végzik, mielőtt sok mindent kipróbálnék belőle. De azért ötleteket merítek belőlük:-)

Bővebben...

Gesztenyés-mogyorós golyók

Ez az egyszerűen elkészíthető és nagyszerűen variálható finom édesség, még az egyik, Max által kiírt  VKF! fordulóra készült. Igaz nem hagyományos bonbon, de ezt is érdemes kipróbálni, jól jöhet egy gyermekzsúron.  Gyorsan elkészíthető és nagyon finom! Természetesen, ha gyermekeknek készül, akkor ne tegyünk bele rumot:-)

Bővebben...

Mascarponés-baileyses csokipohár

Először is köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat az új esztendőre.

 

Én is kívánok minden kedves olvasómnak békés, szeretetben gazdag, sikeres új esztendőt és azt, hogy mindenkinek teljesüljön az álma!

Ezt a csokipoharat a szilveszteri asztalra szántam, amit a barátainkkal együtt fogyasztottunk el. Nagy sikert aratott, nem győztem bezsebelni a dicséreteket. smiley

A csokipoharat még karácsony előtt vettem egy bevásárlóközpontban, 16 db volt a dobozban. A megadott mennyiségek erre a 16 pohárnyi csokira vonatkoznak.

Bővebben...

Aszalt meggyes-marcipános bonbon

Remélem mindenkinek szép volt a Karácsony. Egy rossz volt benne, hogy hamar eltelt.

A bonbonok nagy sikert arattak, érdemes volt velük "babrálni":-)

Bővebben...

Konyakos-mogyorókrokantos bonbon

Vettem a Lidl-ben 2 doboz mogyorókrokantot sok egyéb más dologgal együtt, de eszembe se jutott a csokiba tenni, amíg nem olvastam Praliné Paradicsomnál. Nagyon jó ötlet, én szeretem, amikor a lágy krémbe roppan a krokant. Nem kell bele sok, mégis feldobja a csokit. Ez a bonbon is karácsonyra készült, konyakkal, mivel nem gyereknek készítettem. smiley

Bővebben...

Aszalt sárgabarackos-marcipános szaloncukor

Nem tudom, hogy ezt lehet-e szaloncukornak nevezni, de én kineveztem. Kis előkészületet igényel, de utána már gyorsan elkészíthető. Jó szolgálatot tett a saját barack pálinka. Sajnos szebb papírt nem kaptam, de színvilágában illik a mostani karácsonyi barna, terrakotta színeimhez.

Bővebben...

Marcipános-gesztenyés csokigolyók

Ez is a viszonylag könnyen elkészíthető kategóriába tartozik. Itt is a toffifee műanyag tartóját használtam, amit kétszer kentem ki csokival, majd óvatosan kipattintottam a formából és azt töltöttem meg gesztenyével. Nem gond, ha a csokigömb kicsit csálé, majd a marcipán eltakarja.smiley

Bővebben...

Marcipános-nugátos csavart

Klassz dolog olyan csokikat gyártani, amilyet nem lehet üzletben kapni. Kicsit csálé néha, kicsit nem olyan, mint amilyennek lennie kellene a nagykönyv szerint, de az enyém. Az alkotás öröme hajt, na meg a csokiimádatom. Azt hiszem előző életemben én voltam Gombóc Artúr a rajzfilmből...

Ez a csoki még tavaly karácsonyra készült. Eredeti recept itt található. Csokiimádók maga készítette a marcipánt is és a nugátot is, én készen vásároltam, de hamarosan ezzel is megpróbálkozom.

Bővebben...

Rumos-narancsos csokigolyók

Most láttam Praliné Paradicsomnál, hogy Ő is rumos csokit készített. Tényleg egy rugóra jár az agyunk. smiley

A krémet még tegnapelőtt készítettem, mert hagytam egy napot a hűtőben pihenni, a csokizást pedig tegnap végeztem. Ez tulajdonképpen egy próba volt és nem tudtam sikerül-e. Eddig ugyanis olyan krémeket használtam a csokihoz, ami nem folyós. Most viszont ki akartam próbálni egy "folyósabb" krémet is, mert imádom, ha ilyen van egy csokiban.

Bővebben...

Nutella krém házilag

Nem vagyok nagy rajongója a nutella krémnek, de amikor Bio-Ritmusnál megláttam, elindult a fantáziám. Már láttam magam előtt hogy fogom ezt is felhasználni a csokigyártáshoz. Aztán elolvastam Trinitynél is, aki tavaly készítette és a kettőből hoztam össze az én krémemet. Pillanatok alatt kész volt, amikor megkóstoltam nagyon ízlett, de a készen vett őrölt mogyoró kicsit öregre lett darálva, ezért egy botmixerrel tovább finomítottam és így már nagyon klassz lett. Köszönöm Bio-Ritmusnak és Trinitynek itt is a receptet. Nekem egy picit soknak tűnt benne a vaj, legközelebb kevesebbet teszek bele.

Bővebben...

Keserű likőrös bonbon

Van nekem egy pralinés és bonbonos könyvem, abból szoktam ötletet meríteni. Most is ebből készült ez a bonbon. Egy kis keserű likőr kell hozzá, én Jägermeitert választottam. Érdekes ízt ad a keserű likőr, az étcsokoládé.

Bővebben...