Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Bonbonok

Fahéjas bonbon

Ajándékba készítettem többféle bonbont, többek között ezt is. Egyszerű, de nagyon finom. A fahéj íz elég jól kiérzik belőle, na és egy kis mandulás tojáslikőrrel lett megbolondítva. Összességében nagyon finom, harmonikus ízű bonbon született. Polikarbonát formában készítettem, 15 darab bonbon lett ebből a mennyiségből.

Bővebben...

Tojáslikőrzselés-marcipános bonbon

Hamarosan itt a Húsvét, sokunkat foglalkoztat, hogy mit készítsünk, milyen finomsággal lepjük meg a családunkat. A Húsvéthoz hozzátartozik a tojáslikőr, ez ihlette ezt a bonbont, amelyet a felnőtt locsolóknak adhatunk a piros tojás mellé.

A recept a Kifőztük magazin  Húsvéti (2011. április) számában jelent meg. Letöltés itt.

Bővebben...

Az ország tortája bonbon -Szilva bonbon

Most idegen tollakkal fogok ékeskedni, bár ezt nem illik, de engedélyt kaptam rá. Ennek a bonbonnak a gondolata Sabrina fejéből pattant ki szinte álmában. A bonbon ihletője az ország tortája volt. Sabrina is bonbonokat készít és elkértem tőle a receptet, mert annyira megfogott az ízvilága.

Már napok óta be volt áztatva hozzá az aszalt szilva rumba, de valahogy mindig párolgott belőle, aztán jól eldugtam, hogy maradjon a bonbonhoz is.

Bővebben...

Áfonyalekváros-mascarponés bonbon

A múltkori remek temperáláson felbuzdulva, ma szerettem volna kipróbálni azt a bonbon formát, amiből nemrég úgy kellett kirobbantani a csokoládét. Sehogy sem tudtam kiszedni belőle. Már azt hittem, hogy a formával van a gond, de rá kellett jönnöm, hogy velem volt a gond.

Bővebben...

Szilvapálinkás, aszalt szilvás bonbon

Teljes barátságot kötöttem a polikarbonát formával. Ehhez azonban kellett egy hőmérő is, amit nemrég kaptam meg. Annyira jól sikerült a temperálás, hogy a végén amikor megfordítottam, valóban csak úgy kipottyant a formából, nem kellett egy picit sem megkocogtatni. Majdnem le is esett egy darab annyira meglepődtem. Valószínű a hőmérő által szigorúan betartott hőfoknak köszönhetem, de közben csokit is váltottam.

Bővebben...

Eperpálinkás-karamellás bonbon

Pontosabban eperpálinkás, karamellás, csokikrémes, marcipános bonbon, a Zsuzsától ajándékba kapott liofilizált eperrel a tetején .:-)

Igen tudom, még mindig karamell. Annyira finom volt a karamell krém, hogy muszáj volt mindet felhasználni bonbonhoz. Most sem formában készítettem, mert a réteges bonbonokat én szeretem kocka formában elkészíteni. Ehhez nem kell más, mint egy kisebb porcelán tál, amibe sütőpapírt teszek és mehetnek a rétegek, majd abban is vágom fel, papírral együtt kiemelem és már lehet is mártani. A mártogatáshoz kicsit több csokit kell olvasztani, de a maradék sem vész kárba:-) Ennél a bonbonnál vékony a marcipán réteg és a karamell, a pálinkás csokikrém dominál inkább. Ebből a bonbonból 25 db lett.

Bővebben...

Karamell krém tubusos sűrített tejből

Mindig "pici irigységgel" figyeltem a blogokban a dobozos sűrített tejből készült karamell krémeket. Felénk nem lehet ilyesmit kapni. Jó tudom lehet valahonnét rendelni, de nem rendeltem. Viszont nagyon szeretem, a karamell ízt,  gyermekkoromban a kedvencem a stolverk volt. Ma már nem is ismerik ezt a cukrot. Jó nem  volt egészséges, meg mindig odaragadt a fogamhoz, na de annak az íze, hmmm... Darabra is lehetett venni abból a pici édességboltból, amiről a múltkor már írtam. A karamell íz iránti szeretet  azonban megmaradt. Amiben karamell van, csak jó lehet.

Bővebben...

Karamell bonbon

Az előző bejegyzés kommentjeiből úgy láttam sok karamell rajongó van, velem együtt. Mióta elkészült Tücsök Bogár egyszerű, de nagyszerű karamell receptje tubusos sűrített tejből, azóta több bonbon is készült vele.

Nagyon tetszik az állaga, na és nem utolsó sorban nagyon finom (sajna smiley) Ehhez a bonbonhoz felhasznált karamell krémbe nem tettem fehér csokit, mert olyan kicsit folyósabb krémet szerettem volna. Féltem kicsit a bonbonzárástól, de simán sikerült vele. Ez a bonbon is polikarbonát formában készült, kezdek belejönni, na meg megszeretni.

Bővebben...

Karamellás- marcipános óriás bonbon

A napokban Tücsök Bogárnál olvastam a karamell egyszerűbb készítési formáját, ami tubusos sűrített tejből készült. Ki is próbáltam, elsőre kicsit hígabb lett, mint gondoltam, aztán Tücsök Bogár tanácsára visszatettem még a gázra, hogy sűrűbb legyen. Nagyon finom lett és már tudtam is, hogy mit készítek belőle.

Erinaceánál láttam, hogy muffin formában készített tallérokat. Köszi az ötletet itt is. Gondoltam, hogy én is kipróbálom, találtam is hozzá egy margarétás muffin formát. A tetején a szirmokat kikentem egy kis fehér csokival és arra ment az étcsokoládé. A fénykép nem adja vissza annyira, de nagyon érdekes lett a teteje ettől.

Bővebben...

Marcipános-kókuszos mokka kocka

A polikarbonát forma kudarca után inkább mártott kockát készítettem ma. Most egy időre elvetettem a formában való készítést. smiley Nekem ezek a réteges bonbonok jobban bejönnek. Több ízt lehet összehozni benne. Ehhez a bonbonhoz  transzfer fóliát is tudtam használni. Egy 14x14-es kis fehér tálkát sütőpapírral kibélelek és abba készítem a bonbont. Amikor minden réteg belekerült, és jól lehűlt, akkor 25 közel egyforma kockára vágom még a tálban, majd kiemelem a papírral együtt és utána kezdem mártani a kockákat a temperát csokiba.

Bővebben...

Tojáslikőr - VKF 41!

Nagyon örültem a témának, amit Mézigörl, a VKF 41. fordulójának háziasszonya írt ki. Nevéből adódóan mi is lehetett volna más, mint a méz.

Miért is a mézet választotta? (idézet  Mézigörl blogjából)
"...a méz csupa napsugár és napfény, amire az ember egészségének nagy szüksége van."
(Ignácz Sándor, 1943)

Bővebben...

Aszalt epres-kókuszos bonbon - VKF 41!

Nagyon örültem a témának, amit Mézigörl, a VKF 41. fordulójának háziasszonya írt ki. Nevéből adódóan mi is lehetett volna más, mint a méz.
Miért is a mézet választotta? (idézet a blogjából)
"...a méz csupa napsugár és napfény, amire az ember egészségének nagy szüksége van." ő(Ignácz Sándor, 1943)

Szeretjük a mézet, a bonbonokhoz is több esetben használom.

Bővebben...

Mascarponés tojáslikőrös bonbon

Valamikor régen, boldogult lánykoromban azt hiszem szerettem a tojáslikőrt. A napokban készítettem egy kis üveggel, egészen sűrűre, nem túl sok alkohollal. Utólag talán lehetett volna erősebb is, na de majd legközelebb. Viszont nagyon finom lett, amolyan kontyalávaló, ahogy nagymamám mondta annak idején. smiley  Ebből készült ez a bonbon is. Na jó bonbonnak picit nagyobb, de volt még, a karácsonykor vásárolt csokipohárkából és abba képzeltem bele ezt a finomságot. Mondhatom azt is, hogy nagyon jó lett, de nem szeretném magamat dicsérni. wink 10 db-ot készítettem.

Bővebben...

Marcipános kókuszkocka

Réges-régen (a mesék is így kezdődnek), még az üveghegyen is túl, volt egy picike csokoládé bolt nem messze tőlünk. Olyan, ahol a stollwerck karamell cukorkát, a fruttit (van aki még emlékszik rá?) olyan szép nagy üvegből árulták, szemenként lehetett venni. Csodálattal néztük a rengeteg csokikockát is, kedvencem  az arany és az ezüst kocka volt.ő

Talán ez ihlette a mai bonbonomat, azok a régi ízek, a régi hangulata a pici boltnak.

Na meg a tegnap vásárolt fóliák izgattak. smiley

Bővebben...

Mozart kocka, avagy a Mozartkugel - újragondolva

Egy ideje már foglalkoztat a Mozart csoki készítés gondolata, mert imádom. Az egyik nagy kedvencem.

z ok, amiért erre esett a választásom, mert a hűtőben volt egy doboz mogyorós nugát, amit mindenképpen fel kellett használni. A másik ok, hogy kifogyott itthon a Mozart golyó.

Bővebben...

Kumquat likőrzselés bonbon

Pár éve kaptam a kisfiamtól egy üveg kumquat likőrt, amit Korfuról hozott. Mivel én nem iszom szeszt, meg az üveg is olyan jól nézett ki, Korfu szigetét mintázta, így a bárszekrénybe került. A héten voltam egy bevásárlóközpontban, ahol az előtérben egy standnál rengeteg szárított, kandírozott gyümölcsöt, olajos magokat árultak. Csak ámultam a kínálaton, míg nem megláttam a kandírozott kumqatot. Innét beindult a fantáziám.

Bővebben...

Vörösborzselés, csokoládékrémes bonbon fehér csokiba zárva

Már régóta szemeztem a fehér csokiburokkal, de még eddig nem csináltam. Ugyanis  nem szeretem, én meg szeretek olyat készíteni, amit én is szeretek.smiley

Párom már nem ilyen válogatós. Mint mindig ez a csoki is meglepi volt estére neki, nagyon szereti az ilyen meglepetéseket.

Bővebben...

Csokoládé mousse málnás csokiburokban

Nálam a z első számú csokoládé a belga Leonidas praliné. A párom szokott hozni egy kilós dobozzal, amikor kint jár. Csodálatos üzletei vannak, tálcákon állnak a finomabbnál finomabb csokoládék. Különböző méretű dobozokat lehet választani és olyan fajta csokival megtölteni, ami tetszik.

Bővebben...

Whiskys trüffel mogyorókokantban

Ez a trüffel is Kricky szülinapi blogtalijára készült. Mielőtt még valaki rám fogná a sok szeszes csoki láttán, hogy iszákos vagyok, annak mondom, hogy semmiféle szeszt nem iszom, de a bonbonokba mindenképpen teszek, mert az a kevés, ami ezekbe kerül egyáltalán nem árt, de nagyon finommá teszi. smiley

Bővebben...

Kókuszos praliné

Túlságosan nem szeretem a kókuszt, mert rossz emlékek fűznek hozzá még gyermek koromból, rossz fagylalt képében. Bár mostanában azért kezdek vele megbékélni, süteménybe szívesen teszem, de csak mértékletesen. Ez a praliné is Kricky blogszülinapi találkozójára készült. Ebbe is csempésztem egy kis alkoholt, de nem lehetett annyira érezni rajta. Ha csak felnőtteknek készítjük, akkor bátrabban lehet bele tenni. Erre is azt mondták, hogy finom volt. smiley

Bővebben...