Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Bonbonok

Rumos meggyes bonbon

Ez a bonbon is Max nagy csokis hétvégéjére készült. Még a meggy szezonban raktam el pár üveg rumos meggyet, amit mindenképpen bonbonban akartam felhasználni. Semmiféle tartósítószert nem tettem hozzá, csak cukrot és rumot. Az 5 üvegből egy megforrt, a többi jól bírja, semmi baja. Ki érti ezt? smiley Ebbe a bonbonba került egy szem rumos meggy, amelyen jól lehetett érezni a rumot, és csokikrémmel lett lezárva. Nekem ez is nagyon ízlett. smiley

Bővebben...

Juharszirupos, kókuszkrémes csokikocka

Ez a bonbon Max nagy csokihétvégéjére készült, ahol pár gasztroblogger is találkozott egymással. Akik ott voltunk nagyon jól éreztük magunkat. Sok finomságot kóstolhattunk Max fagyiján kívül is.

Max fagyija valóban nagyon finom volt, bár tudtam volna mindet végig kóstolni. na majd legközelebb.

Örülök, hogy tudtam találkozni olyan emberekkel, akiket eddig csak  a blogjaik által "ismerhettem" Úgy beszélgettünk egymással, mintha előző este váltunk volna el. Max fagyizójának teraszán összetoltunk két asztalt és arra raktuk ki a finomságokat. Azt se tudtuk melyiket kóstoljuk. A szomszéd asztaloktól időnként sóvárgó tekintetek szegeződtek ránk, de nem zavartattuk magunkat.

Bővebben...

Meggyes, marcipános bonbon

Még volt egy polikarbonát formám, amit nem avattam fel, így a mostani bonbon ebben készült. A múltkor készítettem Dalla Cucina javaslatára és ötlete alapján vörösborban sült meggyet és ezt mindenképpen szerettem volna bonbonban viszont látni. Egyik ötlet követte a másikat és már kész is volt az újabb bonbon. Kedvencem, a marcipán sem maradhatott ki. Most 21 db bonbont készítettem.

Bővebben...

Aszalt epres, marcipános bonbon

Még mindig nem bonbonozok. Most nem a nagy meleg miatt, hanem, mert alig van időm bármire. Tudom az embernek arra van ideje, amire csak akarja, de most tényleg nem megy.
Talán hamarosan rendbe jönnek a dolgok és akkor készíthetek pár dolgot. Ötlet van, csak a kivitelezés várat magára. Régebbi készítésből még vár pár bonbon a postolásra, talán itt is utolérem magam:-)) Amikor ezt készítettem még nem érett az eper, ezért aszalt epret használtam, amit pár napra eperpálinkába áztattam. A krémeknél mindegyikből marad, nem lehet pontosan kiszámítani, de a hűtőbe téve a következő adaghoz jó lehet.

Bővebben...

Mogyorónugátos-karamellás bonbon

Az utóbbi napok tanulsága alapján, miszerint rengeteg helyen megtaláltam a fényképeimet illegálisan, vagyis forrásmegjelölés nélkül, ezért visszatértem ahhoz a régi módszeremhez, hogy keresztbe írom rá a nevem, remélem ez nem nagyon fog senkit zavarni.

Bővebben...

Vörösáfonyás-marcipános bonbon

Ez a bonbon sem most készült, hanem még akkor amikor nem tombolt ennyire a nyár és a konyhában a kisgépemben olvadt meg a csoki és nem a pultoné. smiley

Ezt a kagyló formát szeretem a legjobban, mert nagy, sok tölteléket lehet beletenni és valahogy ebben a formában lesz a legszebb, fényesebb, ropogósabb a bonbon.

Bővebben...

Meggyfagyis bonbon - VKF-43!

Az utolsó pillanatban csak sikerült a Heves jeges címet viselő VKF! fordulóra, amelynek Reni a háziasszonya, készíteni egy fagyival töltött bonbont. Az idő is kedvezett, nem volt túl meleg, a töltelék is finom lett.

Bővebben...

Vörösboros-marcipános-eperpürés bonbon

Ez a bonbon még a múlt héten készült, nagy meleg volt, ezért késő este álltam neki, éjfélkor már kész volt kétféle. Akinek készítettem már többször kóstolta a bonbonjaimat és nagyon dicsérte. Ezért most képes voltam nekiállni későn este, mert olyan szépen kért. Na meg azért is, mert  komám. smiley
 

Bővebben...

Mogyorós bonbon marcipánnal

Ez a bonbon receptem a Kifőztük júniusi számában jelent meg. Az internetes újság térítésmentesen  letölthető innét.

Ne feledjétek a játékot, még lehet rá jelentkezni itt, június 18.-ig.

Bővebben...

Táblás variációk

Előfordul a bonbonozásnál, hogy több csokit olvasztok meg, mint amire szükség van. Ilyenkor jön jól, ha van ilyen kicsi táblás, vagy nagyobb formánk, amivel egyszerűen készíthetünk táblás csokikat, különféle ízesítéssel.

Bővebben...

Eperfagyi bonbon

Viannétól hoztam az ötletet, a Levendula és csokoládé blog szerzőjétől, aki nagyon finom bonbonokat és egyéb finomságokat készít. Most a nagy meleg miatt már nem lehet bonbonozni, de vár még pár postolásra. Így jött az ötlete Viannénak, hogy mire lehet nyáron is hasznosítani a szilikon bonbon formákat.

Bővebben...

Eperpürés bonbon tonkababos csokikrémmel

Nálam is kitört az eperszezon, már a kertben is szüreteltünk, nagyon finom. Imádom az epret minden formában és az előző bonbonnál főzött eperlekvár nagyon ízlik. Azt hiszem télire is fogok pár üveggel eltenni a bonbonokhoz. Ennél most kihagytam a bazsalikomot.

Bővebben...

Mogyorónugátos Baileyses bonbon

Már nem nagyon lehet bonbonozni a nagy meleg miatt. Igaz ma próbálkoztam vele, de a siker majd holnap válik el, még nem mertem megnézni. Ha nem sikerül maradéktalanul, akkor őszig nincs több bonbon. Vár még postolásra vagy 6 féle, kicsit el vagyok maradva velük, de most más dolgok foglalkoztattak. Ez a bonbon is egy új formában készült, amit a FoodPack-nél vettem még a múltkori látogatásom alkalmával.

 

Bővebben...

Epres-marcipános bonbon

Az előző bonbonnál több eperlekvárt készítettem, hogy többféle bonbont is ki tudjak próbálni vele. Kedvencem a marcipán, így adott volt, hogy az egyik variáció ezzel készül majd.

Bővebben...

Epres bazsalikomos citromfüves bonbon

Már napok óta terveztem az epres bonbon kivitelezését, de valahogy mindig eltűnt az eper, enélkül pedig igen nehéz lett volna. Én kicsit konzervatívabb vagyok az ízeket illetve, mármint bonbonban, ezért félve álltam neki a bazsalikom alkalmazásának bonbonhoz. Viszont Erinacea, a Praliné Paradicsom blog szerzője annyi finomságot készített már belőle, meg máshol is láttam a két dolog ötvözését. Az eperpüré az ő receptje alapján készült.

Bővebben...

Ír kávés bonbon

Megjelent a  Kifőztük 2011. májusi száma, amely letölthető innét. Letöltése, mint mindig most is ingyenes. Ebben a számban kapott helyet a következő bonbon is.

Mostanában nagyon sokan készítenek finomabbnál finomabb bonbonokat, amelyekhez különböző formák szükségesek. Akinek nincs ilyen formája, de mégis szeretné meglepni a családját egy finom édességgel, azoknak ajánlom ezt a receptet.

Bővebben...

Anyák napi bonbon

Anyák napjára három féle bonbont készítettem, szépen becsomagoltam, feliratoztam és átadtam. Látni kellett volna anyukám arcát mennyire örült neki. Apukám azonnal kiváncsian nézegette a dobozt, de anyukám közölte vele, hogy ez az övé és apukám nem kap belőle:-)) Dehogy nem kap, az lesz az első, hogy megkínálja:-))
Ebből a mennyiségből 12 db bonbon lett.

Bővebben...

Mogyorónugátos-Mozart likőrös bonbon

Ez még mindig az Anyák napjára készített bonbonos dobozból való. Egyszerű, de mégis nagyon finom. A múltkori osztrák bevásárlás alkalmával több doboz mogyorónugátot is vettem. Tudom, hogy lehetne saját készítésű is, de még mindig nem szántam rá magam. Talán, majd, ha elfogy a készletem. Nagyon szeretem a mogyorónugátot, különösen bonbonokba. Most egy kis csokoládés Mozart likőrrel bolondítottam meg. Szerintem más likőrrel is finom lehet. Ebből a mennyiségből 15 db bonbon lett.

Bővebben...

Amarena meggyes bonbon

Még Húsvét előtt jártam az egyik drogériában, ott láttam meg azt a lekvárt, amit itt felhasználtam. Olyan szép színe volt, gondoltam finom is lehet. Mostanában minden ilyen dolgot "csokis" szemmel nézek, hogy mit lehetne kihozni belőle.
Azt azért be kell vallanom, hogy még abban a pillanatban sem tudom milyen bonbon készül éppen, amikor a csokiburkot készítem.

Bővebben...

Három rétegű bonbon

Az egyik polikarbonát formám elég nagy ahhoz, hogy több rétegű bonbon is készüljön benne. Ez a bonbon is ajándékba készült még az ünnepek előtt. Nagyon megszerettem a polikarbonát formát, jó vele dolgozni, sokkal szebbek lesznek benne a bonbonok. Ebből a mennyiségből 15 db nagyméretű bonbon lett.

Bővebben...

További cikkeink...

  1. Fahéjas bonbon
  2. Tojáslikőrzselés-marcipános bonbon
  3. Az ország tortája bonbon -Szilva bonbon
  4. Áfonyalekváros-mascarponés bonbon
  5. Szilvapálinkás, aszalt szilvás bonbon
  6. Eperpálinkás-karamellás bonbon
  7. Karamell krém tubusos sűrített tejből
  8. Karamell bonbon
  9. Karamellás- marcipános óriás bonbon
  10. Marcipános-kókuszos mokka kocka
  11. Tojáslikőr - VKF 41!
  12. Aszalt epres-kókuszos bonbon - VKF 41!
  13. Mascarponés tojáslikőrös bonbon
  14. Marcipános kókuszkocka
  15. Mozart kocka, avagy a Mozartkugel - újragondolva
  16. Kumquat likőrzselés bonbon
  17. Vörösborzselés, csokoládékrémes bonbon fehér csokiba zárva
  18. Csokoládé mousse málnás csokiburokban
  19. Whiskys trüffel mogyorókokantban
  20. Kókuszos praliné
  21. Narancsos-forraltboros bonbon
  22. Konyakos-marcipános bonbon
  23. Diós, marcipános, rumos szívecskék csokoládéburokban
  24. Konyakos meggy sokadszorra és utoljára
  25. Narancsos-csokoládés mousse
  26. Kávés-narancsos-marcipános kocka
  27. Duplán csokis nugátos bonbon
  28. Gyors csokoládámousse tojás nélkül
  29. Kávés-narancsos bonbon
  30. Csokival töltött marcipánburgonya
  31. Gesztenyés-mogyorós golyók
  32. Mascarponés-baileyses csokipohár
  33. Aszalt meggyes-marcipános bonbon
  34. Konyakos-mogyorókrokantos bonbon
  35. Aszalt sárgabarackos-marcipános szaloncukor
  36. Marcipános-gesztenyés csokigolyók
  37. Marcipános-nugátos csavart
  38. Rumos-narancsos csokigolyók
  39. Nutella krém házilag
  40. Keserű likőrös bonbon
  41. Narancsos trüffel krémmel töltött csokikosárkák
  42. Gesztenyés trüffel krémes csokipohár
  43. Marcipánkrémes bonbon
  44. Marcipános kocka meggylekvárral
  45. Karamellás-tejszínes bonbon
  46. Szívecskék a la Anthon Berg
  47. Birsalmasajtos - marcipános bonbon
  48. Zserbó gombóc
  49. Kókuszos bonbon
  50. Mazsolakrémes-marcipános bonbon
  51. Marcipánnal töltött datolya csokiköntösben
  52. Baileyses trüffel krémes praliné
  53. Narancsos trüffel krémmel töltött csokigolyók marcipánba csomagolva, csokiköntösben
  54. Meggyel töltött gesztenye golyók
  55. Tiramisu golyók
  56. Vörösborban áztatott marcipános aszalt szilva csokiba mártva
  57. Sárgabarackos marcipán csokiköntösben