Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Bonbonok

Narancsos trüffel krémmel töltött csokikosárkák

Nem kell annak sem elkeserednie, akinek nincs bonbon formája, helyettesíthető egy kis kézügyességgel és pár darab papír kapszlival. Ehhez a csokihoz a kisméretű papír kapszlit kentem ki belülről csokival kétszer, majd óvatosan lehúztam róla és azt töltöttem meg. Bármilyen töltelékkel tölthető, bízzuk a fantáziánkra.

Bővebben...

Gesztenyés trüffel krémes csokipohár

Ezt a csokit még tavaly karácsonykor készítettem. Akkor lehetett kapni ezeket a csokipoharakat. Nagy sikere volt, hogy a poharat is meg lehetett enni. A benne lévő krém pedig magáért beszél. Az idén sajnos nem láttam ilyen csokit, pedig szívesen vettem volna. A receptnek viszont itt a helye :-)

Bővebben...

Marcipánkrémes bonbon

Marcipánból sohasem elég. Most egy sima marcipánkrémmel töltött bonbon készült. Még nem próbálkoztam a marcipán készítéssel, de ami késik nem múlik.

Tegnap viszont készítettem házi nutellát és mondhatom isteni lett. Legközelebb ebből lesz bonbon.

A közelgő karácsonyra való tekintettel már ünnepi formába készítettem.

Bővebben...

Marcipános kocka meggylekvárral

Úgy látom fertőző a csokigyártás. smiley Több kedves blogbarátnál is láttam, akik először próbálták meg és nagyon ügyesek voltak.

Én Csokiimádó klubjánál fertőződtem meg. smiley Ezt a csokit is nála láttam és nagy kedvenc lett. Ehhez forma sem kell. Az eredeti recept itt található. Kicsit megkínlódtam vele, meg a formája sem lett olyan elvágólag kocka, de nem is volt cél. A meggylekvár kicsit megviccelt, ugyanis elcsúszott a két réteg a lekvár miatt, ezáltal a csokiba mártogatás sem volt a legegyszerűbb feladat, de szerintem jól megoldottam. A tál mérete 18x18 cm-es és 25 db lett belőle...csodálatos csokicsoda...érdemes kipróbálni.

Bővebben...

Karamellás-tejszínes bonbon

Én szeretem a toffifee tartóját használni, bár nem mindig tudom többször, van amelyik csak egyszer használatos. Ennek ellenére szép csokikat lehet benne gyártani. Szépen ki lehet kenni, de ezt is mint minden formát kétszer kell csokival kikenni, hogy ne roppanjon be a teteje, amikor kivesszük a formából. Ennél a csokinál nem készítettem külön karamell krémet, hanem a nyárról megmaradt karamell öntetből tettem egy picit, hogy finomabb legyen.

Bővebben...

Szívecskék a la Anthon Berg

Szerelem volt első látásra, amikor Piszkénél megláttam ezt a bon-bont, már mentem is a kamrához, hogy van-e hozzá minden, Igaz én még nem ettem abból a fajta édességből sohasem, ami Piszkét ihlette, de ez nem zavart, hiszen az összetevőkből tudtam, hogy csak finom lehet. Alig vártam, hogy kipróbálhassam, igaz Portói borom nem volt, de a páromtól kaptam nagyon finom hazai vörösbort.

Bővebben...

Birsalmasajtos - marcipános bonbon

Két hete készítettem birsalmát, igaz már akkor is jó magas ára volt a birsalmának. Aztán lassan elkezdett "párologni", gondoltam veszek még birsalmát, hogy kitartson karácsonyig. Kértem a zöldségesemet, hogy ugyan hozzon már nekem pár kilót, aki megkérdezte, hogy a 950 Ft-os árat nem tarom-e soknak kilójáért...de...soknak tartom...sőt disznóságnak. Így aztán nem lesz karácsonykor birsalmasajt, mert a mostanit felhasználtam ennek a csodás bonbonnak a készítéséhez, amit nem bántam meg.

Bővebben...

Zserbó gombóc

Mint süteményt a zserbót nem nagyon kedvelem. Amikor ezt a receptet először olvastam nem igazán fogott meg, de aztán láttam, hogy annyi gasztrotündér kipróbálta és mindenki dicsérte, hogy én is elkészítettem. 

Bővebben...

Kókuszos bonbon

Köszönöm a sok dicséretet, nagyon kedvesek vagytok. Nem szeretnék senkit megtéveszteni, nem mindegyik csoki készült az idén. smiley

Ez a mostani viszont igen. Ehhez el kell mondani, hogy sütiben nem vagyok oda a kókuszért, de van egy szaloncukor, amit nagyon szeretek, persze, hogy kókuszos. Tavaly már nem láttam sehol, ezért gondoltam, hogy megpróbálom. Amikor kész lett, alig vártam, hogy megkóstoljam. Nos az eredmény meglepett, szinte ugyanaz. Ebből fogok szaloncukrot is készíteni. Kb. 14 db lett.

Bővebben...

Mazsolakrémes-marcipános bonbon

Ma nagyüzemben gyártottam a bonbonokat. Jó kis pepecselős munka volt, de megérte.Csak az volt a gond, hogy mire elkészültem, már nem lehetett fotózni. Azért készítettem egy gyors képet, majd nappali fénynél lesz jobb is. A mostani csokimat Csokiimádók klubja ihlette és mondhatom nagyon finom lett. A készítésnél érdemes több krémet készíteni, mert a krém párolgási sebessége elég magas. smiley Végre kaptam kókuszzsírt, ami jobb a csokikhoz, mint a vaj.

Bővebben...

Marcipánnal töltött datolya csokiköntösben

Nagyon szeretem a marcipánt, szívesen használom a bonbonokba, süteményekbe. Itt most a datolyát töltöttem meg vele és azt mártottam csokoládéba. Nagyon finom csokoládé lett belőle.Ha gyerekeknek készítjük, természetesen a szeszt elhagyjuk belőle.

Bővebben...

Baileyses trüffel krémes praliné

Nagyon szeretem ezeket a szilikon csokiformákat. Arra kell figyelni, hogy mindenhol egyenletesen legyek kikenve a csokival legalább kétszer. Akkor nem fordulhat elő, hogy kipattintva a formából, a csoki teteje bereped. Ez az édesség kizárólag felnőtteknek ajánlott.

Bővebben...

Narancsos trüffel krémmel töltött csokigolyók marcipánba csomagolva, csokiköntösben

Több helyen is utána olvastam a trüffel krémnek, de valahogy olyan macerásnak tűnt. Így kicsit egyszerűsítettem a folyamatokon, a végeredményt kóstolva, nem rontott rajta semmit. Fogyókúrázóknak nem ajánlott. smiley

Bővebben...

Meggyel töltött gesztenye golyók

A másik blogom nevéből adódóan imádom a gesztenyét minden formájában. Ezt az édességet is a gesztenye ihlette. Könnyen elkészíthető és méltó helyet kaphat a karácsonyi édességek között.

Bővebben...

Tiramisu golyók

Találtam még egy mascarponét a hűtőben és gondoltam itt az ideje kipróbálni Latsiánál látott tiramisu golyókat. Többen is kipróbálták már és mindenkinek nagyon ízlett...gyorsan elkészíthető és minden volt is hozzá itthon. Az eredeti recept itt található.

Bővebben...

Vörösborban áztatott marcipános aszalt szilva csokiba mártva

Ennél az édességnél fontos az aszalt szilva áztatása vagy cherryben, vagy vörösborban. Én jófajta vörösborban áztattam egy egész napig, majd leöntöttem róla. A vörösbort utána elkészítettem forralt bornak. Mondhatom szuper volt.

Bővebben...

Sárgabarackos marcipán csokiköntösben

Ezt a bonbont még tavaly készítettem egy VKF! fordulóra. Nagyon finom volt, egyszerűen elkészíthető és természetesen nagyon finom.

Bővebben...