Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Bonbonok

Milyen formát válasszunk bonbon készítéshez

Milyen formát válasszunk bonbon készítéshez

Ma már otthon is sokan készítenek, vagy szeretnének készíteni bonbonokat. Ehhez szeretnék egy kis segítéget adni.

Melyiket válasszuk: polikarbonát, vagy szilikon bonbonkészítő formát?

Mindenkiben felmerül a kérdés mikor bonbonkészítésbe fog, hogy polikarbonát vagy szilikon formát vegyen. A kezdőknek inkább a szilikon formát ajánlják, mert a szilikon forma használatakor kevesebb dologra kell odafigyelnünk, de a tökéletes bonbonok polikarbonát formával készülnek. Így ha már beleszerettél a bonbonkészítésbe és tudod, hogy évek után is kedved lesz nekifogni, akkor érdemes polikarbonát formára váltani, még akkor is, ha jóval drágább, mint a szilikon forma.

Bővebben...

Marcipános, nugátkrémes bonbon

A bonbon készítés nagyon jó dolog akkor, amikor csak keveset készítek. Amikor nagyobb tételben készül, az már nem annyira jó, nagyon sok munka van vele. Most úgy alakult, hogy valakinek szerettem volna megköszönni valamit, így nagyobb mennyiségű bonbon készült és került egy szép nagy dobozba. Így utólag elmondhatom, hogy igen nagy sikere volt az egész doboznak, és a megajándékozott nagyon örült neki. A doboz tartalmából nekem ez a bonbon volt  a kedvencem. Ebből  a bonbonból kaptak a barátok  is egy buli alkalmával. Az igen sok munkával előállított bonbonok pillanatok alatt elfogytak :-)
Igazából Mozart kockákat akartam készíteni,  de időközben kicsit átalakult a bonbon és mondhatom nyugodtan, hogy jó csere volt :-)
A bonbon 4 rétegből áll: pisztáciamarcipán,  nugátkrém, kesudió grillázs és sima marcipán, mindez csokiburokban.
A bonbon 14*14 cm-es krémes fém keretben készült.
A pisztácia beszerezhető  a Noosti Kft webshopjában.

Bővebben...

Csokoládés vajkaramella1

Nagyon nehezen szántam rá magam, hogy megkóstoljam a sós karamellát, de végül is sikerült. Időközben meg is szerettem, sokszor készítem, a barátaink nagy örömére. Régóta izgatott a csokoládés változat is. Nagyon finom lett, de azt hiszem maradok a sima változatnál.
A sima változat itt található, ehhez tettem étcsokoládét és kész is volt a csokoládés sós karamellás változat.

Csokoládés sós vajkaramella

Hozzávalók: (36 db-hoz)
15dkg kristálycukor
15dkg szirup (Golden syrup, vagy méz)
10 dkg jó minőségű étcsokoládé (70%)
10 dkg jó minőségű vaj
1 mokkáskanál Maldon só

Bővebben...

Whiskys karamell bonbon

Nemrég vettem ezt a szép kagyló alakú formát, amit szerettem volna kipróbálni. Ehhez nagyon jó alkalom adódott, hogy vendégségbe mentünk, a barátaink pedig mindig szívesen veszik, ha bonbont viszek ajándékba.Én nem iszom szinte soha alkoholt, azt hiszem ezt már írtam is, de a  bonbonokba szívesen használom. Most whiskyt használtam, de nem is akármilyet, hanem Chivas Regal-t. Na nem azért, mintha sznob lennék, hanem az volt itthon, úgy kaptuk, de nálunk nem nagyon fogy az ilyen ital, ezért most egy kicsi része bonbonba végezte. Azt hiszem lesz még ilyen whiskys bonbon, meg fagyi is, mert nagyon ízlett.

Whiskys karamell bonbon

Hozzávalók: (32 db-hoz)
a külső burokhoz:
25 dkg jó minőségű étcsokoládé (Equador 70 %)
2,5 gr porított kakaóvaj

Bővebben...

Húsvéti csokoládé figurák

Ha Húsvétkor finom csokoládéval szeretnénk kedveskedni a gyerekeknek, nem utolsó sorban magunk által készítettel, akkor ezt még el lehet készíteni addig. Nem kell hozzá semmi extra dolog, hobbi boltban vásárolhatunk hozzá gipszöntő formát. Nagyon aranyos nyuszisat találtam és ebben készültek ezek a kis figurák. Ha akarjuk még ki is díszíthetjük őket.
A recept a Kifőztük magazin áprilisi számában jelent meg, amely továbbra is letölthető innen.

Húsvéti csokoládé figurák

Hozzávalók:
15 dkg jó minőségű étcsokoládé (70%)

Elkészítés: a csokoládé háromnegyed részét vízgőz fölött egy kis fémedényben felolvasztjuk, vigyázva, hogy 40-45 fok fölé ne menjen a hőmérséklete. Levesszük a tűzről, állandó keverés mellett hozzáadjuk az maradék, apróra vágott csokoládét és folytatjuk a keverést, amíg eléri a 32 fokot.

Bővebben...

Pisztáciás bonbon

Már írtam róla, hogy a pisztácia az egyik gyengém, vagyis nagyon szeretem. Csak úgy simán is meg tudnám enni, de szívesen használom sütikbe, bonbonokba. A napokban rendeltem Matcha teát a Culinarisból, mert szerettem volna kipróbálni, hogy a bonbonok tetejét beszínezem, vagyis színezett kakaóvajjal egy kis csíkot teszek rá. De nem kívülről, hanem még a burok készítése előtt, mert akkor teljesen egybeolvad a csokival a színezés.  Még ilyet nem csináltam. Most csak pár darabon próbáltam ki, és rájöttem ezt még gyakorolni kell :-) A zöld mintához egyből adta magát a pisztácia töltelék, mert az is zöld, halványzöld.

Pisztáciás bonbon

Hozzávalók: (20 db-hoz)
a külső csokoládé burokhoz
25 dkg jó minőségű étcsokoládé (Ecuador 70 %-os)
2,5 g porított kakaóvaj

Bővebben...

Csokoládés keksz vörösboros szilvalekvárral

A VKF! 60. fordulójának én vagyok a házigazdája és az ötletes kekszek volt a téma karácsonyra hangolva.
A kiírás itt található.
Annyi ötlet keringett a fejemben, aztán valahogy semmi nem úgy jött össze. Azért remélem egyszer sikerül őket kivitelezni. Egy nemrég készítette, de még nem postolt keksszel szeretnék részt venni a játékban.

Csokoládés keksz vörösboros szilvalekvárral - VKF! 60. fordulójára.

Hozzávalók:

a kekszhez:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg cukor

1 csg vaníliás cukor
a csokoládélapocskákhoz:

20 dkg jó minőségű csokoládé (70% Ecuador)

2 gr porított kakaóvaj.
2 evőkanál vörösboros szilvalekvár.

Bővebben...

Karamellizált kakaóbabtöretes nugátkocka

Még a nyáron vettem kakaóbabtöretet, 80 dkg volt a csomagban és azon gondolkodtam hová fogok ennyit elhasználni. Az egyik bonbonos könyvemben találtam egy receptet, amibe kakaóbabtöret kell. Szeretem azokat a töltelékeket, amelyek finoman roppannak a bonbonban, ez pedig ilyen lett. A recept megtalálható a Holló és társakiadó által kiadott Pralinék és bonbonok című könyvben. A mártott bonbonokat én mindig krémes keretben készítem, 15x15 cm-es, ebből 5x5 kocka lesz, vagyis 25 bonbont készítek ilyenkor. A töltelékhez mogyorónugátot használtam, ami nem ugyanaz, mint a nutella, Ausztriában szoktam venni, de itthon is lehet kapni azt hiszem az Ázsia Bt.ben. Házilag is lehet készíteni, egyszer azt is kipróbálom.

Karamellizált kakaóbabtöretes nugátkocka

Hozzávalók (25 db-hoz):
a külső csokiburokhoz:
20 dkg jó minőségű étcsokoládé (Ecuador 70 %-os)

2 g porított kakaóvaj
a töltelékhez:

Bővebben...

Konyakmeggy bonbon formában

Igaz 2 éve azt mondtam, hogy nem készítek többet konyakmeggy bonbont, de aztán részt vettem Farkas Vilmos bonbon kurzusán, ahol a konyakmeggy bonbont választottam és megváltozott a véleményem. Szerintem nagyon sokan kedvelik ezt a finomságot. Nekem mindig  a kedvencem volt, meg a családomé is.
Anyukám kerek születésnapja előtt készítettem ismét, mert természetesen ő is konyakmeggy rajongó.
A nyáron vettem hozzá a Goodwillben egy szép formát is, aminek a tetején meggy forma van. Nagyon tetszett, ezért erre esett a választásom. Picivel lehetne nagyobb is, mert egy egész meggy nem fér bele, felezni kell. Nyáron tettem el jó pár üveg meggyet konyakba, semmi más nem volt benne. Ezt használtam fel most. A meggy jól megszívja magát a konyakkal és ez a konyak oldja fel a fondant a burokban, és ettől lesz folyós a töltelék. A tanfolyamon készítettünk fondant is, de én most nem magam készítettem, hanem a székesfehérvári Cuki diszkonban vettem  (http://cukidiszkont.hu/).


Konyakmeggy bonbon

Bővebben...

Kivi-meggy jégkrém

Igaz ez már nem most készült, de még mindig nagy meleg van, érdemes jégkrémet készíteni. Tavaly a Lidl-ben vettem ezeket a  formákat, most próbáltam ki először. Gyorsan össze lehet dobni az alapot, hiszen semmi más nem kell hozzá, mint gyümölcs és egy kis méz. Aztán csak várni kell egy éjszakát, amíg  megfagy. Egyszerű és nagyon finom.
Köszi az ötletet Katucinak :-)

Kivi-meggy jégkrém


Hozzávalók: (4 db-hoz)
3-4 db kivi
15 dkg meggy
2-2 kiskanál méz.

 

Elkészítés: a kivit meghámozzuk, a meggyet kimagozzuk. A gyümölcsöket külön-külön botmixerrel kissé összetörjük. Én nem pürésítettem teljesen. A gyümölcspürébe belekevertem a mézet, elkevertem és a formába adagoltam. Alulra a kivi, rá a meggy. Beletesszük a pálcikákat is és mehet a

Bővebben...

Málna fagylalt

Nagyon egyszerű, csak össze kell keverni, fagyi gépbe tenni és megenni.
Ebben a melegben nem is kell más csak egy kis fagylalt, tejszínhabbal, vagy anélkül. Mi még a tálaláskor egy kis gyümölcsöt is szórunk rá.
Az idén nem túl sok málna termett a kertben, nagy részét megettük a bokorról, de készült Praliné Zsuzsi által ajánlott vodkában eltett málna, amire nagyon kíváncsi leszek, már alig várom, hogy ki tudjam próbálni bonbonban. Amint az idő engedi már készül is a málnás bonbon :-) Addig maradnak a fagyik :-)


Mascarponés, joghurtos málna fagylalt

Hozzávalók:
15 dkg mascarpone
20 dkg görög joghurt  
2 dl tejszín
30 dkg málna
fél citrom leve és héja
1 evőkanál porcukor

Bővebben...

Joghurtos áfonya fagylalt

Régóta szemeztem az áfonyával, de még annyira drága, hogy szinte aranyárban mérik :-(
Az egyik bevásárlóban láttam egész kicsi dobozzal, gondoltam jó lesz fagyinak, mert ugye a blog most nyáron Fagylalt mániává lépett elő :-D
Jó kis könnyű fagyit szerettem volna, most nem főzött alapból készült, bár annál azért kevés finomabb van. Így lett joghurtos, na meg egy kis tejszínes, na meg egy kis mascarponés :-))
Az áfonya nem volt elég, ezért egy kis különleges áfonya lekvárral helyettesítettem a friss gyümölcsöt (remélem ez nem nagyon ciki :-) , helyette nem tettem bele cukrot, nagyon finom savanykás fagylalt lett.

Joghurtos áfonya fagylalt
 

Hozzávalók:

15 dkg friss áfonya

3 evőkanál áfonya lekvár

Bővebben...

Mascarponés eperfagylalt

Már alig várom, hogy a kertben legyen eper, mert akkor aztán jöhetnek az epres finomságok.
Nagyon rákattantam a fagylaltra, kevés kell belőle és mégis ettünk valami finom édességet. Meg aztán itt van a jó idő, nem kell sütni, csak keverni és kész. Nagyon élvezem a fagyi gépemet, nagyszerű találmány.
Amikor megláttam Katucinál a csodás eperfagyijának fotóját, el voltam veszve. Volt egy kis doboz eper a hűtőben, amit mindenképpen el kellett használni. Igaz ez még nem szabadföldi, de magyar termék és nagyon finom, meg nagyon drága :-)


Mascarponés eperfagylalt


Hozzávalók:

30 dkg eper
10 dkg porcukor

Bővebben...

Sós karamella fagylalt kávé granitával

Mostanában nem sütök semmit, de a fagyi az más, az mindig jöhet, tejszínhabbal, vagy anélkül, télen vagy nyáron, mindegy csak finom legyen. Most már tudom, hogy finom, krémes fagyit fagylaltgéppel lehet készíteni. A tégely állandóan bent is van a mélyhűtőben, hogy mindig kéznél legyen :-)
A sós karamellel csak nemrégen ismerkedtem meg, azóta viszont nagyon megszerettem,  használtam már bonbonba, most pedig fagylaltba. Én ebbe  a fagyiba több tejszínt tettem, mert nagyon szeretjük a krémesebb fagyikat. Köszönöm Katucinak a receptet, érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Az eredeti recept itt olvasható.


Sós karamella fagylalt kávé granitával

 

Bővebben...

Bileyses tejcsokoládés szelet

Ezt a formát is tavaly tavasszal vettem, aztán valahogy mégsem került kipróbálásra. Most rakodtam a  formáim között és  megtaláltam.  Azonnal indultam tölteléket készíteni, csokit olvasztani. A forma nagyon tetszik, 1 szeletnél 5 kocka tölthető rész van és 7 ilyen szeletet lehet készíteni belőle.


 Baileyses, karamellás ostyadarabkákkal megbolondított, tejcsokoládés krémmel töltött  csokoládé


 

Hozzávalók: (4 szelethez)
a külső csokihüvelyhez:
25 dkg jó minőségű étcsokoládé (Ecuador 70 %-os)
2,5 g porított kakaóvaj

Bővebben...

Körtepálinkás bonbon

Még tavasszal vettem ezt a formát a Food-Packben, de csak most próbáltam ki. Természetesen most is vendégségbe mentünk és oda készült ez a finomság. Kaptam egy kosár körtét, meg volt itthon körtepálinka, ezért esett erre a választásom.


Körtepálinkás bonbon


 Hozzávalók: (18 db-hoz)
a külső csokiburokhoz:
20 dkg jó minőségű étcsokoládé (70 %-os)
 2 gr porított kakaóvaj,

Bővebben...

Zsályás mézes bonbon

Nagyon régen készítettem bonbont, de most kaptam egy szép új formát a páromtól a Csoki fesztiválon, meg vendégségbe is mentünk, ezért gyorsan szerettem volna kipróbálni. Na de milyen legyen, ami finom és még nem készítettem? Amikor ezen gondolkodtam, akkor láttam meg Égigérő paszuly blogjában a Zsályás, mézes csokitortáját. Kimentem a kertbe és leszedtem 8-10 levelet, nagyon finom illata volt. Igaz én inkább a hagyományos ízvilágú bonbonokat kedvelem, de gondoltam egy próbát megér, a barátainknak biztos ízleni fog. Ehhez a bonbonhoz még Levendula és Csokoládé blogból is merítettem ötletet, mert nem tudtam hogy használjam fel a zsálya leveleket. Viannénál olvastam, hogy tejszínbe téve oldódik ki az íz igazán a fűszernövényekből. Köszönöm itt is Erikának és Viannénak a segítséget.


Zsályás, mézes csokoládékrémes bonbon

Bővebben...

Bonbon készítés tanfolyam velem és Katucival

Ha van kedvetek a bonbonkészítés alapjaiba kicsit bekukkantani, esetleg szeretnétek meglepni szeretteiteket saját készítésű csokoládés finomságokkal, akkor sok szeretettel várunk benneteket Katuci konyhája blog írójával - aki csodás bonbonokat készít - a Kifőztük kurzusán.
Jelentkezni a Kifőztük oldalán, a Tanfolyamok menüpont alatt lehet.
A jelentkezők száma egy csoportban 15 fő, az ára kb. 12 ezer Ft.
Szeretettel várunk mindenkit, aki karácsonyra már saját készítésű bonbonnal, szaloncukorral szeretné meglepni a családját, barátait.
A bonbon és csokoládékészítés november 24-én lesznek a KukTanoda főzőiskolában, címe:
1071 Budapest, Damjanich utca 11-15.
a délelőtti időpont: 10-13 óráig
a délutáni időpont: 15-18 óráig

 

Bővebben...

Őszibarackos jégkrém csoki burokban

Olaszországban járva, anyukám vette ezt a mini jégkrém formát, amit hazaérve azonnal fel is avattam.
Nem komplikáltam túl a dolgot, egy kis őszibarack, egy kis méz, egy kis mascarponé és kész is volt az alap. Szépen kifagyott a mélyhűtőben, aztán lehetett csokizni.
A csokizást sem komplikáltam, vagyis nem temperáltam, hiszem szinte azonnal megettük. Nem rontotta el a jégkrémet, nagyon finom volt:-))


Őszibarackos jégkrém (4 db mini jégkrémformához)
Hozzávalók:
2 őszibarack
2 kiskanál méz
1 csipetnyi fahéj
3 evőkanál mascarpone

Bővebben...

Sós vajkaramella

Addig mondogatta Praliné Zsuzsi, hogy milyen finom a sós karamella, amíg ráálltam, hogy kipróbáljam. Gondoltam, ha nem ízlik, akkor megetetem mással:-)) De igazából a véletlen műve volt, hogy ráakadtam erre a jó kis receptre, mert még tavasszal vettem egy doboz Golden syrupot és annak kipróbálásához kerestem valamit. Így akadtam Chili & Vaniliánál a sós vajkaramella receptre, amit aztán azonnal ki is próbáltam. Nos meg vagyok győzve, hogy nagyon finom a sós karamella:-)) Az eredeti recept itt található, köszönöm itt is a receptet.

Sós vajkaramella

Hozzávalók: (36 db-hoz)
15dkg kristálycukor
15dkg szirup (Golden syrup, vagy kukoricaszirup)
10 dkg jó minőségű sós vaj (ill. normál vaj + 1kk só)

Bővebben...

További cikkeink...

  1. Mogyoró likőrös, mogyoró grillázsos bonbon
  2. Süti nyalóka
  3. Narancsos tojáslikőrös bonbon
  4. Húsvéti csokitojások
  5. Roppanós mogyorós bonbon
  6. Roppanós epres bonbon
  7. Vörösboros, marcipános bonbonn
  8. Karácsonyi kocka
  9. Mogyorós álom
  10. Nutellás-marcipános kocka
  11. Amarena meggyes, csokilikőrös bonbon
  12. Csoki-kókusz-nugát bonbon
  13. Amarena meggyes-gesztenyés bonbon
  14. Mogyorós nugát bonbon
  15. Karamelllás, marcipános bonbon
  16. Mazsolás bonbon
  17. Vajkaramella
  18. Karamell-kókusz bonbon
  19. Három íz egy kockában
  20. Vörösborban sült meggyes, marcipános, csokikrémes bonbon
  21. Rumos meggyes bonbon
  22. Juharszirupos, kókuszkrémes csokikocka
  23. Meggyes, marcipános bonbon
  24. Aszalt epres, marcipános bonbon
  25. Mogyorónugátos-karamellás bonbon
  26. Vörösáfonyás-marcipános bonbon
  27. Meggyfagyis bonbon - VKF-43!
  28. Vörösboros-marcipános-eperpürés bonbon
  29. Mogyorós bonbon marcipánnal
  30. Táblás variációk
  31. Eperfagyi bonbon
  32. Eperpürés bonbon tonkababos csokikrémmel
  33. Mogyorónugátos Baileyses bonbon
  34. Epres-marcipános bonbon
  35. Epres bazsalikomos citromfüves bonbon
  36. Ír kávés bonbon
  37. Anyák napi bonbon
  38. Mogyorónugátos-Mozart likőrös bonbon
  39. Amarena meggyes bonbon
  40. Három rétegű bonbon
  41. Fahéjas bonbon
  42. Tojáslikőrzselés-marcipános bonbon
  43. Az ország tortája bonbon -Szilva bonbon
  44. Áfonyalekváros-mascarponés bonbon
  45. Szilvapálinkás, aszalt szilvás bonbon
  46. Eperpálinkás-karamellás bonbon
  47. Karamell krém tubusos sűrített tejből
  48. Karamell bonbon
  49. Karamellás- marcipános óriás bonbon
  50. Marcipános-kókuszos mokka kocka
  51. Tojáslikőr - VKF 41!
  52. Aszalt epres-kókuszos bonbon - VKF 41!
  53. Mascarponés tojáslikőrös bonbon
  54. Marcipános kókuszkocka
  55. Mozart kocka, avagy a Mozartkugel - újragondolva
  56. Kumquat likőrzselés bonbon
  57. Vörösborzselés, csokoládékrémes bonbon fehér csokiba zárva
  58. Csokoládé mousse málnás csokiburokban
  59. Whiskys trüffel mogyorókokantban
  60. Kókuszos praliné
  61. Narancsos-forraltboros bonbon
  62. Konyakos-marcipános bonbon
  63. Diós, marcipános, rumos szívecskék csokoládéburokban
  64. Konyakos meggy sokadszorra és utoljára
  65. Narancsos-csokoládés mousse
  66. Kávés-narancsos-marcipános kocka
  67. Duplán csokis nugátos bonbon
  68. Gyors csokoládámousse tojás nélkül
  69. Kávés-narancsos bonbon
  70. Csokival töltött marcipánburgonya
  71. Gesztenyés-mogyorós golyók
  72. Mascarponés-baileyses csokipohár
  73. Aszalt meggyes-marcipános bonbon
  74. Konyakos-mogyorókrokantos bonbon
  75. Aszalt sárgabarackos-marcipános szaloncukor
  76. Marcipános-gesztenyés csokigolyók
  77. Marcipános-nugátos csavart
  78. Rumos-narancsos csokigolyók
  79. Nutella krém házilag
  80. Keserű likőrös bonbon
  81. Narancsos trüffel krémmel töltött csokikosárkák
  82. Gesztenyés trüffel krémes csokipohár
  83. Marcipánkrémes bonbon
  84. Marcipános kocka meggylekvárral
  85. Karamellás-tejszínes bonbon
  86. Szívecskék a la Anthon Berg
  87. Birsalmasajtos - marcipános bonbon
  88. Zserbó gombóc
  89. Kókuszos bonbon
  90. Mazsolakrémes-marcipános bonbon
  91. Marcipánnal töltött datolya csokiköntösben
  92. Baileyses trüffel krémes praliné
  93. Narancsos trüffel krémmel töltött csokigolyók marcipánba csomagolva, csokiköntösben
  94. Meggyel töltött gesztenye golyók
  95. Tiramisu golyók
  96. Vörösborban áztatott marcipános aszalt szilva csokiba mártva
  97. Sárgabarackos marcipán csokiköntösben