Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Bonbon mánia

Marcipános-nugátos csavart

Klassz dolog olyan csokikat gyártani, amilyet nem lehet üzletben kapni. Kicsit csálé néha, kicsit nem olyan, mint amilyennek lennie kellene a nagykönyv szerint, de az enyém. Az alkotás öröme hajt, na meg a csokiimádatom. Azt hiszem előző életemben én voltam Gombóc Artúr a rajzfilmből...

Ez a csoki még tavaly karácsonyra készült. Eredeti recept itt található. Csokiimádók maga készítette a marcipánt is és a nugátot is, én készen vásároltam, de hamarosan ezzel is megpróbálkozom.

Rumos-narancsos csokigolyók

Most láttam Praliné Paradicsomnál, hogy Ő is rumos csokit készített. Tényleg egy rugóra jár az agyunk. smiley

A krémet még tegnapelőtt készítettem, mert hagytam egy napot a hűtőben pihenni, a csokizást pedig tegnap végeztem. Ez tulajdonképpen egy próba volt és nem tudtam sikerül-e. Eddig ugyanis olyan krémeket használtam a csokihoz, ami nem folyós. Most viszont ki akartam próbálni egy "folyósabb" krémet is, mert imádom, ha ilyen van egy csokiban.

Nutella krém házilag

Nem vagyok nagy rajongója a nutella krémnek, de amikor Bio-Ritmusnál megláttam, elindult a fantáziám. Már láttam magam előtt hogy fogom ezt is felhasználni a csokigyártáshoz. Aztán elolvastam Trinitynél is, aki tavaly készítette és a kettőből hoztam össze az én krémemet. Pillanatok alatt kész volt, amikor megkóstoltam nagyon ízlett, de a készen vett őrölt mogyoró kicsit öregre lett darálva, ezért egy botmixerrel tovább finomítottam és így már nagyon klassz lett. Köszönöm Bio-Ritmusnak és Trinitynek itt is a receptet. Nekem egy picit soknak tűnt benne a vaj, legközelebb kevesebbet teszek bele.

Keserű likőrös bonbon

Van nekem egy pralinés és bonbonos könyvem, abból szoktam ötletet meríteni. Most is ebből készült ez a bonbon. Egy kis keserű likőr kell hozzá, én Jägermeitert választottam. Érdekes ízt ad a keserű likőr, az étcsokoládé.

Narancsos trüffel krémmel töltött csokikosárkák

Nem kell annak sem elkeserednie, akinek nincs bonbon formája, helyettesíthető egy kis kézügyességgel és pár darab papír kapszlival. Ehhez a csokihoz a kisméretű papír kapszlit kentem ki belülről csokival kétszer, majd óvatosan lehúztam róla és azt töltöttem meg. Bármilyen töltelékkel tölthető, bízzuk a fantáziánkra.

Gesztenyés trüffel krémes csokipohár

Ezt a csokit még tavaly karácsonykor készítettem. Akkor lehetett kapni ezeket a csokipoharakat. Nagy sikere volt, hogy a poharat is meg lehetett enni. A benne lévő krém pedig magáért beszél. Az idén sajnos nem láttam ilyen csokit, pedig szívesen vettem volna. A receptnek viszont itt a helye :-)