Home

Ez a trüffel is Kricky szülinapi blogtalijára készült. Mielőtt még valaki rám fogná a sok szeszes csoki láttán, hogy iszákos vagyok, annak mondom, hogy semmiféle szeszt nem iszom, de a bonbonokba mindenképpen teszek, mert az a kevés, ami ezekbe kerül egyáltalán nem árt, de nagyon finommá teszi. smiley

Túlságosan nem szeretem a kókuszt, mert rossz emlékek fűznek hozzá még gyermek koromból, rossz fagylalt képében. Bár mostanában azért kezdek vele megbékélni, süteménybe szívesen teszem, de csak mértékletesen. Ez a praliné is Kricky blogszülinapi találkozójára készült. Ebbe is csempésztem egy kis alkoholt, de nem lehetett annyira érezni rajta. Ha csak felnőtteknek készítjük, akkor bátrabban lehet bele tenni. Erre is azt mondták, hogy finom volt. smiley

A tegnap esti forraltbor készítés közben jött az ötlet, hogy ebből is lehetne valamilyen finom bonbont készíteni, meg ugye ki kellene próbálni az új formámat is.
A forralt bort én úgy készítem, hogy teszek bele sok fahéjat, szegfűszeget, kandírozott narancs és citromhéjat, cukrot. Ezeket egy-két óráig áztatom a borban, majd utána főzöm fel. Mit mondjak, nagyon itatja magát. smiley

Most már elárulom, hogy mire készültem. Mivel Kricky blogján én voltam a 100. követő, ezért meghívott az első blogszülinapjára, ahová sok gaszrtoblogger eljött. Jó volt találkozni olyanokkal, akiknek a blogját olvasom. Sok finomságot is vittünk a találkozóra, én bonbonokat gyártottam. Az alábbi bonbon is erre az alkalomra készült. Sokan megdicsérték. smiley

Az ötletet a Nagy csokoládékönyvből merítettem.

Napok óta készültem valamire, de csak elméletben. Recepteket kerestem, terveztem, kalkuláltam. Olyanok jöhettek szóba, amiből gyorsan, sokat lehet készíteni. Az még titok, hogy mire készülök, de hamarosan kiderül.

Kutya és konyhánál és még másnál is olvastam, hogy igenis vállaljuk fel, ha valami nem sikerül, vagy nem úgy sikerül, ahogy azt szeretnénk. Tegye szívére a kezét mindenki és vallja be, nála is előfordul. Aztán van, amit menet közben lehet korrigálni, van, amit nem.

Több éve készítek bonbonokat, pralinékat, de eddig csak ez az egy fogott ki rajtam. Sok idevonatkozó oldalt elolvastam a neten és úgy gondoltam ezt is meg fogom tudni csinálni. Nos most lett egy biztató eredmény, de még most sem olyan, amilyet én szeretnék. A konyakos meggyet úgy döntöttem valóban készen fogom legközelebb is megvenni, nagyon sok időt pepecseltem vele, és ennyit nem ér az egész.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok