Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Bonbon mánia

Karamell krém tubusos sűrített tejből

Mindig "pici irigységgel" figyeltem a blogokban a dobozos sűrített tejből készült karamell krémeket. Felénk nem lehet ilyesmit kapni. Jó tudom lehet valahonnét rendelni, de nem rendeltem. Viszont nagyon szeretem, a karamell ízt,  gyermekkoromban a kedvencem a stolverk volt. Ma már nem is ismerik ezt a cukrot. Jó nem  volt egészséges, meg mindig odaragadt a fogamhoz, na de annak az íze, hmmm... Darabra is lehetett venni abból a pici édességboltból, amiről a múltkor már írtam. A karamell íz iránti szeretet  azonban megmaradt. Amiben karamell van, csak jó lehet.

Karamell bonbon

Az előző bejegyzés kommentjeiből úgy láttam sok karamell rajongó van, velem együtt. Mióta elkészült Tücsök Bogár egyszerű, de nagyszerű karamell receptje tubusos sűrített tejből, azóta több bonbon is készült vele.

Nagyon tetszik az állaga, na és nem utolsó sorban nagyon finom (sajna smiley) Ehhez a bonbonhoz felhasznált karamell krémbe nem tettem fehér csokit, mert olyan kicsit folyósabb krémet szerettem volna. Féltem kicsit a bonbonzárástól, de simán sikerült vele. Ez a bonbon is polikarbonát formában készült, kezdek belejönni, na meg megszeretni.

Karamellás- marcipános óriás bonbon

A napokban Tücsök Bogárnál olvastam a karamell egyszerűbb készítési formáját, ami tubusos sűrített tejből készült. Ki is próbáltam, elsőre kicsit hígabb lett, mint gondoltam, aztán Tücsök Bogár tanácsára visszatettem még a gázra, hogy sűrűbb legyen. Nagyon finom lett és már tudtam is, hogy mit készítek belőle.

Erinaceánál láttam, hogy muffin formában készített tallérokat. Köszi az ötletet itt is. Gondoltam, hogy én is kipróbálom, találtam is hozzá egy margarétás muffin formát. A tetején a szirmokat kikentem egy kis fehér csokival és arra ment az étcsokoládé. A fénykép nem adja vissza annyira, de nagyon érdekes lett a teteje ettől.

Marcipános-kókuszos mokka kocka

A polikarbonát forma kudarca után inkább mártott kockát készítettem ma. Most egy időre elvetettem a formában való készítést. smiley Nekem ezek a réteges bonbonok jobban bejönnek. Több ízt lehet összehozni benne. Ehhez a bonbonhoz  transzfer fóliát is tudtam használni. Egy 14x14-es kis fehér tálkát sütőpapírral kibélelek és abba készítem a bonbont. Amikor minden réteg belekerült, és jól lehűlt, akkor 25 közel egyforma kockára vágom még a tálban, majd kiemelem a papírral együtt és utána kezdem mártani a kockákat a temperát csokiba.

Tojáslikőr - VKF 41!

Nagyon örültem a témának, amit Mézigörl, a VKF 41. fordulójának háziasszonya írt ki. Nevéből adódóan mi is lehetett volna más, mint a méz.

Miért is a mézet választotta? (idézet  Mézigörl blogjából)
"...a méz csupa napsugár és napfény, amire az ember egészségének nagy szüksége van."
(Ignácz Sándor, 1943)

Aszalt epres-kókuszos bonbon - VKF 41!

Nagyon örültem a témának, amit Mézigörl, a VKF 41. fordulójának háziasszonya írt ki. Nevéből adódóan mi is lehetett volna más, mint a méz.
Miért is a mézet választotta? (idézet a blogjából)
"...a méz csupa napsugár és napfény, amire az ember egészségének nagy szüksége van." ő(Ignácz Sándor, 1943)

Szeretjük a mézet, a bonbonokhoz is több esetben használom.