Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Bonbon mánia

Fahéjas bonbon

Ajándékba készítettem többféle bonbont, többek között ezt is. Egyszerű, de nagyon finom. A fahéj íz elég jól kiérzik belőle, na és egy kis mandulás tojáslikőrrel lett megbolondítva. Összességében nagyon finom, harmonikus ízű bonbon született. Polikarbonát formában készítettem, 15 darab bonbon lett ebből a mennyiségből.

Tojáslikőrzselés-marcipános bonbon

Hamarosan itt a Húsvét, sokunkat foglalkoztat, hogy mit készítsünk, milyen finomsággal lepjük meg a családunkat. A Húsvéthoz hozzátartozik a tojáslikőr, ez ihlette ezt a bonbont, amelyet a felnőtt locsolóknak adhatunk a piros tojás mellé.

A recept a Kifőztük magazin  Húsvéti (2011. április) számában jelent meg. Letöltés itt.

Az ország tortája bonbon -Szilva bonbon

Most idegen tollakkal fogok ékeskedni, bár ezt nem illik, de engedélyt kaptam rá. Ennek a bonbonnak a gondolata Sabrina fejéből pattant ki szinte álmában. A bonbon ihletője az ország tortája volt. Sabrina is bonbonokat készít és elkértem tőle a receptet, mert annyira megfogott az ízvilága.

Már napok óta be volt áztatva hozzá az aszalt szilva rumba, de valahogy mindig párolgott belőle, aztán jól eldugtam, hogy maradjon a bonbonhoz is.

Áfonyalekváros-mascarponés bonbon

A múltkori remek temperáláson felbuzdulva, ma szerettem volna kipróbálni azt a bonbon formát, amiből nemrég úgy kellett kirobbantani a csokoládét. Sehogy sem tudtam kiszedni belőle. Már azt hittem, hogy a formával van a gond, de rá kellett jönnöm, hogy velem volt a gond.

Szilvapálinkás, aszalt szilvás bonbon

Teljes barátságot kötöttem a polikarbonát formával. Ehhez azonban kellett egy hőmérő is, amit nemrég kaptam meg. Annyira jól sikerült a temperálás, hogy a végén amikor megfordítottam, valóban csak úgy kipottyant a formából, nem kellett egy picit sem megkocogtatni. Majdnem le is esett egy darab annyira meglepődtem. Valószínű a hőmérő által szigorúan betartott hőfoknak köszönhetem, de közben csokit is váltottam.

Eperpálinkás-karamellás bonbon

Pontosabban eperpálinkás, karamellás, csokikrémes, marcipános bonbon, a Zsuzsától ajándékba kapott liofilizált eperrel a tetején .:-)

Igen tudom, még mindig karamell. Annyira finom volt a karamell krém, hogy muszáj volt mindet felhasználni bonbonhoz. Most sem formában készítettem, mert a réteges bonbonokat én szeretem kocka formában elkészíteni. Ehhez nem kell más, mint egy kisebb porcelán tál, amibe sütőpapírt teszek és mehetnek a rétegek, majd abban is vágom fel, papírral együtt kiemelem és már lehet is mártani. A mártogatáshoz kicsit több csokit kell olvasztani, de a maradék sem vész kárba:-) Ennél a bonbonnál vékony a marcipán réteg és a karamell, a pálinkás csokikrém dominál inkább. Ebből a bonbonból 25 db lett.