Home

Praliné Paradicsom nagyon ötletes tavaszi nyúlváró játékot hirdetett. Mi meg pont vendégségbe készültünk a barátainkhoz Sándor napra. Így összekötöttem a kettőt és készült el ez a bonbon. Igaz Zsuzsi színes tavaszi bonbonokat kért. Nekem barna és fehér lett, na de az is szín:-))
Nagyon kellett sietnem vele, ezért most nem lett olyan szép egyforma és fényes, de ez nem változtatott azon, hogy pillanatok alatt elfogyott:-)

Roppanós mogyorós bonbon

Hozzávalók:
a külső csokoládé burokhoz:
25 dkg jó minőségű étcsokoládé (81 %-os)
2,5 gr porított kakaóvaj

  Vendégségbe mentünk nagyon kedves barátainkhoz és mindenképpen szerettem volna meglepni a társaságot egy kis   finom bonbonnal. Valahogy nem jöttek össze a dolgok, nem minden sikerült aznap. Azért a végén még sikerült összedobni ezt a finom bonbont és sikerült elkápráztatni a barátokat. Mondanom sem kell, hogy nagyon gyorsan elfogyott:-))
Hogy mitől roppanós? Az egyik bevásárlóközpontban vettem fehér csokoládét, amiben roppanós eper darabkák voltak, ebből készült az egyik krém. Nagyon szeretem a mártott bonbonokat, szép mintákat lehet varázsolni a tetejére.

  Egy picit elhanyagoltam ezt a blogomat, nem is keresek kifogásokat, bár vannak, olyan elcsépelt dolgok, mint kevés idő, stb. Pedig készült bonbon ebben az évben is, de csak olyan, amit már eddig is készítettem. Most viszont Pici Juci hirdetett egy nagyon aranyos játékot, a Süss, Alkoss, Díszíts.Ezt a játékot Kiskukta hívta életre.
Szóval én is beneveztem a játékba, mert nem más volt a témája, mint a  csokoládé. Nem hagyhattam ki:-))

Látszik milyen régen volt bonbonos bejegyzés. Pedig így karácsony előtt többnek kellene lenni, de időm az szinte semmire. Nem baj, majd karácsony után lesz. smiley

Ezt a bonbont a Kifőztük decemberi számában láthattátok.

Az újság továbbra is ingyen letölthető innét! Nézzétek meg, csodás lett a decemberi szám, telis-tele házilag készíthető gasztro ajándékokkal. Még nem késő neki látni, hogy saját készítésű meglepetéssel készüljetek az ünnepekre.

Nagyon örülök, hogy ennyien játszottatok a blogszülinapi bejegyzésemnél, igazán meg vagyok hatva. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyien összejövünk, köszönöm mindenkinek, aki írt a bejegyzéshez.

Kárpótolja kicsit azt a bánatomat, hogy elveszett egy SD kártyám, rengeteg családi képpel és még nem postolt bonbonnal, kajával. indecision

Szóval ehhez a csokihoz kellett a nutella krém, amit marcipánnal párosítottam. Remek párost alkottak. Először arra gondoltam, hogy papírba csomagolva szaloncukor lesz belőle, de aztán inkább kapszliba tettem és úgy teszem majd a karácsonyi asztalra. Ezért vágtam téglalap alakúra, habár a neve kocka lett. A tál, amibe tettem 27x21 cm-es volt. Ebből (ki mekkorára vágja) nekem 70 darab lett. Tetejére színes csokilapocskákat, mandulát, pisztáciát, kókuszt szórtam. A nutella készítése megtalálható itt. Az egész nutellát rákentem, amit készítettem.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok