Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Bonbon mánia

Őszibarackos jégkrém csoki burokban

Olaszországban járva, anyukám vette ezt a mini jégkrém formát, amit hazaérve azonnal fel is avattam.
Nem komplikáltam túl a dolgot, egy kis őszibarack, egy kis méz, egy kis mascarponé és kész is volt az alap. Szépen kifagyott a mélyhűtőben, aztán lehetett csokizni.
A csokizást sem komplikáltam, vagyis nem temperáltam, hiszem szinte azonnal megettük. Nem rontotta el a jégkrémet, nagyon finom volt:-))


Őszibarackos jégkrém (4 db mini jégkrémformához)
Hozzávalók:
2 őszibarack
2 kiskanál méz
1 csipetnyi fahéj
3 evőkanál mascarpone

Sós vajkaramella

Addig mondogatta Praliné Zsuzsi, hogy milyen finom a sós karamella, amíg ráálltam, hogy kipróbáljam. Gondoltam, ha nem ízlik, akkor megetetem mással:-)) De igazából a véletlen műve volt, hogy ráakadtam erre a jó kis receptre, mert még tavasszal vettem egy doboz Golden syrupot és annak kipróbálásához kerestem valamit. Így akadtam Chili & Vaniliánál a sós vajkaramella receptre, amit aztán azonnal ki is próbáltam. Nos meg vagyok győzve, hogy nagyon finom a sós karamella:-)) Az eredeti recept itt található, köszönöm itt is a receptet.

Sós vajkaramella

Hozzávalók: (36 db-hoz)
15dkg kristálycukor
15dkg szirup (Golden syrup, vagy kukoricaszirup)
10 dkg jó minőségű sós vaj (ill. normál vaj + 1kk só)

Mogyoró likőrös, mogyoró grillázsos bonbon

Szabadságom alatt voltam az Ázsia Bt-ben, ahol sikerült több mindent beszereznem a bonbonokhoz. Ott találtam mogyoró grillázst. Mondhatom magában is nagyon finom, magam elől is el kellett dugni. Volt még egy kevés mogyoró likőröm is, ebből alakult ki ez a bonbon. Kellően puha volt a krém és kellően roppant benne a grillázs is.

Mogyoró likőrös, mogyoró grillázsos bonbon

Hozzávalók:
a külső csokiburokhoz:
20 dkg jó minőségű étcsokoládé,
2 gr porított kakaóvaj,
a krémhez:
15 dkg fehér csokoládé,
0,5 dl tejszín,
3 evőkanál mogyoró likőr,
2 evőkanál mogyoró grillázs.

Süti nyalóka

Nagyon régen hoztam valami újat a blogba. Eddig időm nem volt, most meg már nagyon meleg van a csokizáshoz.
Ebben a melegben szívesebben eszünk egy fagyit, mint más édességet.
Ez a gyerekzsúrokra készült finomság a Kifőztük májusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innét!
Ez a fajta édesség már nálunk is egyre jobban terjed. Gyerekzsúrokhoz ideális, előre el lehet készíteni és a gyerekek nem maszatolják össze a kezüket, amikor eszik.

Süti nyalóka
Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg darált háztartási keksz
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál feketekávé

Narancsos tojáslikőrös bonbon

Legutóbbi Pesti látogatásom alkalmával nem tudtam kihagyni a Food Pack Kft. üzletét, ahol nagyon szép polikarbonát formákat láttam. Megint nem tudtam ellenállni a kísértésnek, igaz nem is nagyon akartam:-)) Ott vettem ezt a nagyon szép nyuszis bonbon formát. Kicsit gondolkodtam rajta, mert ugye Húsvét egyszer van egy évben, de aztán mégis megvettem. Nincs az előírva sehol, hogy máskor ne lehetne használni.:-) A krém pedig mi más is lehetett volna, mint tojáslikőr:-)

Narancsos tojáslikőrös bonbon

Hozzávalók:
a csokoládé burokhoz:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé (70 %-os Callebaut),
2 gr porított kakaóvaj,

Húsvéti csokitojások

Húsvétkor is készíthetünk otthon finom töltött csokoládékat, nem kell hozzá más csak egy szilikon sütőforma. ( Ez a forma elég nagy, a töltelék ehhez van méretezve).
A recept a Kifőztük magazin áprilisi számában jelent meg. Letölthető továbbra is ingyenesen innét.


Húsvéti csokitojások

Hozzávalók:
a külső csokoládé burokhoz:
25 dkg jó minőségű étcsokoládé (70 %-os)
3 dkg fehér csokoládé
a töltelékhez:
10 dkg fehér csokoládé