Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Bonbon mánia

Mascarponés eperfagylalt

Már alig várom, hogy a kertben legyen eper, mert akkor aztán jöhetnek az epres finomságok.
Nagyon rákattantam a fagylaltra, kevés kell belőle és mégis ettünk valami finom édességet. Meg aztán itt van a jó idő, nem kell sütni, csak keverni és kész. Nagyon élvezem a fagyi gépemet, nagyszerű találmány.
Amikor megláttam Katucinál a csodás eperfagyijának fotóját, el voltam veszve. Volt egy kis doboz eper a hűtőben, amit mindenképpen el kellett használni. Igaz ez még nem szabadföldi, de magyar termék és nagyon finom, meg nagyon drága :-)


Mascarponés eperfagylalt


Hozzávalók:

30 dkg eper
10 dkg porcukor

Sós karamella fagylalt kávé granitával

Mostanában nem sütök semmit, de a fagyi az más, az mindig jöhet, tejszínhabbal, vagy anélkül, télen vagy nyáron, mindegy csak finom legyen. Most már tudom, hogy finom, krémes fagyit fagylaltgéppel lehet készíteni. A tégely állandóan bent is van a mélyhűtőben, hogy mindig kéznél legyen :-)
A sós karamellel csak nemrégen ismerkedtem meg, azóta viszont nagyon megszerettem,  használtam már bonbonba, most pedig fagylaltba. Én ebbe  a fagyiba több tejszínt tettem, mert nagyon szeretjük a krémesebb fagyikat. Köszönöm Katucinak a receptet, érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Az eredeti recept itt olvasható.


Sós karamella fagylalt kávé granitával

 

Bileyses tejcsokoládés szelet

Ezt a formát is tavaly tavasszal vettem, aztán valahogy mégsem került kipróbálásra. Most rakodtam a  formáim között és  megtaláltam.  Azonnal indultam tölteléket készíteni, csokit olvasztani. A forma nagyon tetszik, 1 szeletnél 5 kocka tölthető rész van és 7 ilyen szeletet lehet készíteni belőle.


 Baileyses, karamellás ostyadarabkákkal megbolondított, tejcsokoládés krémmel töltött  csokoládé


 

Hozzávalók: (4 szelethez)
a külső csokihüvelyhez:
25 dkg jó minőségű étcsokoládé (Ecuador 70 %-os)
2,5 g porított kakaóvaj

Körtepálinkás bonbon

Még tavasszal vettem ezt a formát a Food-Packben, de csak most próbáltam ki. Természetesen most is vendégségbe mentünk és oda készült ez a finomság. Kaptam egy kosár körtét, meg volt itthon körtepálinka, ezért esett erre a választásom.


Körtepálinkás bonbon


 Hozzávalók: (18 db-hoz)
a külső csokiburokhoz:
20 dkg jó minőségű étcsokoládé (70 %-os)
 2 gr porított kakaóvaj,

Zsályás mézes bonbon

Nagyon régen készítettem bonbont, de most kaptam egy szép új formát a páromtól a Csoki fesztiválon, meg vendégségbe is mentünk, ezért gyorsan szerettem volna kipróbálni. Na de milyen legyen, ami finom és még nem készítettem? Amikor ezen gondolkodtam, akkor láttam meg Égigérő paszuly blogjában a Zsályás, mézes csokitortáját. Kimentem a kertbe és leszedtem 8-10 levelet, nagyon finom illata volt. Igaz én inkább a hagyományos ízvilágú bonbonokat kedvelem, de gondoltam egy próbát megér, a barátainknak biztos ízleni fog. Ehhez a bonbonhoz még Levendula és Csokoládé blogból is merítettem ötletet, mert nem tudtam hogy használjam fel a zsálya leveleket. Viannénál olvastam, hogy tejszínbe téve oldódik ki az íz igazán a fűszernövényekből. Köszönöm itt is Erikának és Viannénak a segítséget.


Zsályás, mézes csokoládékrémes bonbon

Bonbon készítés tanfolyam velem és Katucival

Ha van kedvetek a bonbonkészítés alapjaiba kicsit bekukkantani, esetleg szeretnétek meglepni szeretteiteket saját készítésű csokoládés finomságokkal, akkor sok szeretettel várunk benneteket Katuci konyhája blog írójával - aki csodás bonbonokat készít - a Kifőztük kurzusán.
Jelentkezni a Kifőztük oldalán, a Tanfolyamok menüpont alatt lehet.
A jelentkezők száma egy csoportban 15 fő, az ára kb. 12 ezer Ft.
Szeretettel várunk mindenkit, aki karácsonyra már saját készítésű bonbonnal, szaloncukorral szeretné meglepni a családját, barátait.
A bonbon és csokoládékészítés november 24-én lesznek a KukTanoda főzőiskolában, címe:
1071 Budapest, Damjanich utca 11-15.
a délelőtti időpont: 10-13 óráig
a délutáni időpont: 15-18 óráig