Home

Köszönöm a sok dicséretet, nagyon kedvesek vagytok. Nem szeretnék senkit megtéveszteni, nem mindegyik csoki készült az idén. smiley

Ez a mostani viszont igen. Ehhez el kell mondani, hogy sütiben nem vagyok oda a kókuszért, de van egy szaloncukor, amit nagyon szeretek, persze, hogy kókuszos. Tavaly már nem láttam sehol, ezért gondoltam, hogy megpróbálom. Amikor kész lett, alig vártam, hogy megkóstoljam. Nos az eredmény meglepett, szinte ugyanaz. Ebből fogok szaloncukrot is készíteni. Kb. 14 db lett.

Ma nagyüzemben gyártottam a bonbonokat. Jó kis pepecselős munka volt, de megérte.Csak az volt a gond, hogy mire elkészültem, már nem lehetett fotózni. Azért készítettem egy gyors képet, majd nappali fénynél lesz jobb is. A mostani csokimat Csokiimádók klubja ihlette és mondhatom nagyon finom lett. A készítésnél érdemes több krémet készíteni, mert a krém párolgási sebessége elég magas. smiley Végre kaptam kókuszzsírt, ami jobb a csokikhoz, mint a vaj.

Nagyon szeretem a marcipánt, szívesen használom a bonbonokba, süteményekbe. Itt most a datolyát töltöttem meg vele és azt mártottam csokoládéba. Nagyon finom csokoládé lett belőle.Ha gyerekeknek készítjük, természetesen a szeszt elhagyjuk belőle.

Nagyon szeretem ezeket a szilikon csokiformákat. Arra kell figyelni, hogy mindenhol egyenletesen legyek kikenve a csokival legalább kétszer. Akkor nem fordulhat elő, hogy kipattintva a formából, a csoki teteje bereped. Ez az édesség kizárólag felnőtteknek ajánlott.

Több helyen is utána olvastam a trüffel krémnek, de valahogy olyan macerásnak tűnt. Így kicsit egyszerűsítettem a folyamatokon, a végeredményt kóstolva, nem rontott rajta semmit. Fogyókúrázóknak nem ajánlott. smiley

A másik blogom nevéből adódóan imádom a gesztenyét minden formájában. Ezt az édességet is a gesztenye ihlette. Könnyen elkészíthető és méltó helyet kaphat a karácsonyi édességek között.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok