Marcipánkrémes bonbon

Marcipánból sohasem elég. Most egy sima marcipánkrémmel töltött bonbon készült. Még nem próbálkoztam a marcipán készítéssel, de ami késik nem múlik.

Tegnap viszont készítettem házi nutellát és mondhatom isteni lett. Legközelebb ebből lesz bonbon.

A közelgő karácsonyra való tekintettel már ünnepi formába készítettem.

Marcipános kocka meggylekvárral

Úgy látom fertőző a csokigyártás. smiley Több kedves blogbarátnál is láttam, akik először próbálták meg és nagyon ügyesek voltak.

Én Csokiimádó klubjánál fertőződtem meg. smiley Ezt a csokit is nála láttam és nagy kedvenc lett. Ehhez forma sem kell. Az eredeti recept itt található. Kicsit megkínlódtam vele, meg a formája sem lett olyan elvágólag kocka, de nem is volt cél. A meggylekvár kicsit megviccelt, ugyanis elcsúszott a két réteg a lekvár miatt, ezáltal a csokiba mártogatás sem volt a legegyszerűbb feladat, de szerintem jól megoldottam. A tál mérete 18x18 cm-es és 25 db lett belőle...csodálatos csokicsoda...érdemes kipróbálni.

Karamellás-tejszínes bonbon

Én szeretem a toffifee tartóját használni, bár nem mindig tudom többször, van amelyik csak egyszer használatos. Ennek ellenére szép csokikat lehet benne gyártani. Szépen ki lehet kenni, de ezt is mint minden formát kétszer kell csokival kikenni, hogy ne roppanjon be a teteje, amikor kivesszük a formából. Ennél a csokinál nem készítettem külön karamell krémet, hanem a nyárról megmaradt karamell öntetből tettem egy picit, hogy finomabb legyen.

Szívecskék a la Anthon Berg

Szerelem volt első látásra, amikor Piszkénél megláttam ezt a bon-bont, már mentem is a kamrához, hogy van-e hozzá minden, Igaz én még nem ettem abból a fajta édességből sohasem, ami Piszkét ihlette, de ez nem zavart, hiszen az összetevőkből tudtam, hogy csak finom lehet. Alig vártam, hogy kipróbálhassam, igaz Portói borom nem volt, de a páromtól kaptam nagyon finom hazai vörösbort.

Birsalmasajtos - marcipános bonbon

Két hete készítettem birsalmát, igaz már akkor is jó magas ára volt a birsalmának. Aztán lassan elkezdett "párologni", gondoltam veszek még birsalmát, hogy kitartson karácsonyig. Kértem a zöldségesemet, hogy ugyan hozzon már nekem pár kilót, aki megkérdezte, hogy a 950 Ft-os árat nem tarom-e soknak kilójáért...de...soknak tartom...sőt disznóságnak. Így aztán nem lesz karácsonykor birsalmasajt, mert a mostanit felhasználtam ennek a csodás bonbonnak a készítéséhez, amit nem bántam meg.

Zserbó gombóc

Mint süteményt a zserbót nem nagyon kedvelem. Amikor ezt a receptet először olvastam nem igazán fogott meg, de aztán láttam, hogy annyi gasztrotündér kipróbálta és mindenki dicsérte, hogy én is elkészítettem.